Bilim Merkezi'ne yeni sergiler açıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bilim Merkezi'nde açılan, "Dünyamız, Bilim Sultanları, Temel Adımlar ve Vücudumuz" sergilerini yerinde inceleyerek tüm Konyalıları sergiye davet etti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve beraberindeki heyet Bilim Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyerek gazetecilere yeni açılan, "Dünyamız, Bilim Sultanları, Temel Adımlar ve Vücudumuz" sergileri hakkında bilgi verdi. Sohbet havasında gerçekleşen basın toplantısında konuşan Başkan Tahir Akyürek, Bilim Merkezi'nin Konya'nın gücünü gösteren en önemli projelerden biri olduğunu söyledi.

280 BİN ZİYARETÇİ

Bilim Merkezleri'nin sürekli gelişen, kendini geliştiren ve yenilenerek yoluna devam eden bir yapıyı ifade ettiğini söyleyen Akyürek, “Bilim sürekli kendini yeniliyor. Bilim Merkezleri iyi yönetilmeli ve sürece ayak uydurmalı. Şu anda geldiğimiz aşamada çok önemli bir konuma geldik. Burada toplanmamızın diğer bir nedeni de yeni açılan sergilerimizi paylaşmak oldu. Şehrimiz adına çok önemli bir değer. Bilim Merkezi açıldığı günden bu yana 280 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. Bu rakam Konya açısından son derece önemli. Geçtiğimiz günlerde yine merkeze ziyarete geldiğimizde Ağrı'dan ve Kütahya'dan merkezimize ziyaretçilerin geldiğini gördük. Bu bakımdan merkez artık Konya'nın yeni bir cazibe merkezi haline geldi. Şehrimize yeni bir güç katkısı oldu. Şehrimizin marka değerini katkı yapmış oldu. Konya bilim, eğitim ve kültür şehri kabul ediliyor. Bunun tarihi bir kökü vardır. Yüzlerce bilim ve eğitim müessesini ev sahipliği yapmış. Bu şehrin insanları ve yöneticileriyiz” dedi.

EĞİTİM ŞEHRİ OLDUK

Yeni eğitim-öğretim yılının açıldığını ve bu sene öğrenci sayısının 600 bini bulduğunu söyleyen Akyürek, “5 üniversite 2 bine yakın eğitim kurumu ile Konya eğitim şehri oldu. Eğitim ve bilimin güçlenmesinde Bilim Merkezi önemli bir katkı sağlıyor. Türkiye'yi dünyada tanıtan, hükümetimizin yaptığı yatırımlar açısından da ön plana çıkıyor. Konya olarak bu tür eserlerin değerini bilmeliyiz. Stadyum, salonlar ve kültür merkezleri nasıl katkı yaptıysa Bilim Merkezi de önemli bir yere sahip. Böyle imkanlar 80 yılda bir gelir. Bu eserin daha da güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi için, dünyada tanıtımı için daha çok çalışmamız gerekiyor. Artık Konya'ya gelen insanların Bilim Merkezi ile Konya hakkındaki imajı gelişiyor. Bu önemli hizmete ve esere şehirdeki herkesin katkı yapması lazım” diye konuştu. 

Akyürek'in konuşmasının ardından kurdele kesilerek sergilerin açılışı gerçekleşti. Ardından sergiler gezilerek, görevliler sergiler hakkında önemli bilgiler verdi. Başkan Akyürek gazeteciler ile birlikte sergilenen birçok yapıyı tek tek inceleyerek bilgi aldı.  Akyürek, tüm Konya'yı sergileri incelemeye davet etti.  Özellikle “Vücudumuz” sergisi en çok dikkat çeken sergiler arasında yer aldı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri