Bilim Kurulu Üyesinden çarpıcı uyarı: "Kötüyü geride bırakmış değiliz"

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sosyal medya hesabında paylaştığı bir dizi gönderi ile vatandaşlara çarpıcı uyarılarda bulundu.

Pandemi sürecinde yaptığı uyarılarla dikkatleri üzerine çeken  Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, kendisine ait twitter hesabından takipçilerine çarpıcı uyarılarda bulundu.

"Pandemi artarak sürüyor." yazan Özlü, dünyada günlük vaka sayısının 400 bini geçtiğini belirterek, "Grafikte görüldüğü gibi pandemi artarak sürüyor. Dünyada günlük vaka sayısı 400.000’i geçti. ABD, Güney Amerika, Avrupa, Afrika, Hindistan, Rusya’da vaka sayıları yüksek seyrediyor. Görünen o ki, kötüyü geride bırakmış değiliz." değerlendirmesinde bulundu.

"PANİĞE KAPILMAYIN!"

Öte yandan “Covid 19 oldum” korkusunun sağlık sistemine olumsuz etkisinin olduğunu belirten Özlü, "paniğe kapılmayın" uyarısında bulundu.

İşte Tevfik Özlü'nün dikkat çeken o paylaşımları;

"Tedaviyle, eskiye göre daha iyi sonuçlar alıyor olsak da; virüs, halen bulaşıyor, hastalandırıyor ve öldürüyor. Önümüz kış. Grip ve soğuk algınlığı gibi diğer solunum yolu enfeksiyonlarının görüleceği günler geliyor. Tedbirlere daha fazla ihtiyacımız olacak.
Her boğazı ağrıyan, öksüren, ateşi çıkan “Covid 19 oldum” korkusuna kapılabilir. Önceden “nezle-grip oldum” deyip, nane limon içip, istirahat ettiğimiz durumlarda hastanelere, hekimlere başvurulması, sağlık sistemimiz üzerindeki yükü artırabilir.
Paniğe kapılmayın, çaresiz değiliz. Evinizde, hane halkınızla güvendesiniz. Diğer insanlarla 2 metre mesafeyi koruyun. Sosyal alanlarda maskenizi takın. Elinizi temiz tutun. Kalabalık, kapalı alanlara pek girmeyin. Bunlar sizi korur."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri