Bilici: Tmo'nun Fiyat Politikasının Devamlı Olması Lazım

Bilici Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bilici, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'nin mısır fiyatını erken belirlemesinin olumlu olduğunu belirterek, regüle görevini iyi yaptığını söyledi.

Bilici Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bilici, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'nin mısır fiyatını erken belirlemesinin olumlu olduğunu belirterek, regüle görevini iyi yaptığını söyledi. Bilici, TMO'nun bundan sonra da mağduriyetlerin önüne geçmek için fiyat politikasının devamlı olması gerektiğini ifade etti.

Adana’daki önemli mısır üreticilerinden olan Bilici, TMO’nun mısır fiyatını 640 TL olarak belirlemesinin çiftçiyi tatmin ettiğini söyledi. Fiyatın yanında alım sisteminde yaptığı yeniliklerin de büyük önem taşıdığını, birçok noktada alım merkezi hazırlanıp randevulu sisteme geçilmesiyle de çiftçinin rahatladığını dile getirdi. TMO’nun açıkladığı fiyatın tersine serbest piyasada fiyatların düşük olduğunu vurgulayan Mehmet Ali Bilici, yem ve nişastacılardan, çiftçiyi biraz daha düşünmelerini istedi. Nişastacıların piyasayı dengeleyici bir fiyat belirlemesinin şart olduğunu savunarak, mısırı geçen yıl 600 TL’ye aldıklarını, bu sene ise 610 ile 615 TL arasında olması gerektiğini kaydetti.

Çukurova’da en önemli tarım ürünlerinden birinin mısır olduğunu vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Bilici, “Adana, hemen hemen Türkiye’nin ihtiyacının yarısını karşılıyor. Bu sene de mısırda iyi verim alınıyor. Bundan sonra ikinci ürün var. İkinci üründe de fiyatın düşmemesi gerekiyor. Bunun için de Ofis'in bu işte devamlılığı gerekli. Yarın,'Ben aldım, yeterli' derse yine sıkıntılar yaşanır. TMO’nun fiyat politikası devamlı olmalı.” şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri