Bilgisayar tedavi eden hastane

Konya’da Fatih Mahallesi’nde faaliyet gösteren, çeyrek asırlık Bilgisayar Hastanesi, özellikle ismiyle görenlerin dikkatini çekiyor. Bilgisayar Hastanesi’nde hem satış hem de tamir yapılıyor.

Konya’da. 1999 yılında satış-tamir ve veri kurtarımı hizmeti vermek amacıyla kurulan Bilgisayar Hastanesi, Konyalıların gözde mekânlarından biri oldu. İşletme Sahibi Haluk Gül, Bilgisayar Hastanesi’nin hikayesini ve kurulum aşamasını Merhaba Gazetesi’ne anlattı. 25 yıl önce teknolojinin yaygın olmadığını hatırlatan Bilgisayar Hastanesi İşletme Sahibi Haluk Gül, o dönem bilgisayarların daha çok kurumsal anlamda kullanıldığını, mahallelerde bilgisayar bulunan sadece birkaç evin olduğunu dile getirdi.

Gül, “İnternet ise yeni yeni yaygınlaşıyordu. Teknolojinin ve dolayısıyla internetin hızlı gelişimi kişisel bilgisayar kullanımını arttırdı. Artık teknoloji ihtiyaçtan öte bazı kullanıcılar için zorunluluk ve yaşamın bir parçası haline gelirken, insanların internetsiz teknolojiden uzak bir gün geçirmesi bile çoğu kişide eksiklik ve boşluk hissiyatı yaratır oldu. Böyle bir zamanda işletmemize bir yenilik katmak ve akıllarda kalıcılığı arttırmak adına daha önce ‘Dünya Bilgisayar’ olan tabelasına ‘Hastane’ ibaresi ekledik” şeklinde konuştu.

BİZE GELEN BOZUK BİLGİSAYARLAR SAĞLIĞINA KAVUŞUYOR

Bilgisayar Hastanesi İşletme Sahibi Haluk Gül, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yıllardır her türlü marka ve modelde bilgisayarların tamirini yaptığımız için bize tamire gelen bilgisayarların arızaları ile insanların hastalıkları ve hastaneye gidiş sebepleri arasında benzerlikler olduğunu zaten biliyorduk. Bunlara örnek verebilirim. Basit bir anlatımla; bilgisayarın en kronik arızlarından birisi ısınma sorunu. Olması gereken stabil ısının bir sorun neticesinde korunamaması bilgisayarlarda büyük arızalara sebebiyet veriyor. İnsanlar da ise ısı, ateşlenmeye ve havale geçirmeye sonuçta vücutta kalıcı sorunlara yol açabiliyor. Virüsler ise bilgisayarının düzgün çalışmasını engelliyor iken insanlara bulaşan virüsler de kişinin sağlığını bozuyor. Bilgisayarlarda sürekli ve aşırı yükte çalışma, periyodik bakımların yaptırılmaması bilinçsiz kullanım bilgisayarları olumsuz etkileyip arızalara sebebiyet verirken tıpkı insanların yaşamı boyunca olası bir hastalıkta doktora gözükmemesi, stresli yaşamı ve sağlığına dikkat etmemesi gibi durumlarda da insan sağlığı açısından olumsuzluk doğurabiliyor. Hafızasını kaybeden bir insan doktor tedavisi sonrası eski anılarına, hafızasına kavuşurken, bize gelen verileri bir şekilde silinmiş kaybolmuş harddiskler, bilgisayarlar, nas sistemleri gibi veri kaybı yaşamış medyalardan bilgileri tekrar geri kurtarıyoruz. Hastaneye giden kişi sağlığına kavuşmak için giderken, bize gelen bilgisayarlar da onarılmak dolayısı eskisi gibi sağlıklı bir şekilde çalışmak üzere geliyor.”


‘HASTA YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI MI’ SORUSUNU ALIYORUZ
‘Bilgisayar Hastanesi’ ismini müşterilerinin gayet güzel karşıladığını dile getiren Gül, “Hatta yıllardır bizi tanıyan müşterilerimiz ile aramızda esprili konuşmalar bile geçiyor. ‘Bizim bilgisayar grip olmuş, bir muayene et, bilgisayarımız hastalandı, acil servis burası mı, sedye nerede? Yoğun bakımdan çıktı mı? Doktor Bey hastamızın durumu ne? Yaşayacak mı’ gibi konuşmaları artık yadırgamıyoruz” dedi. Konya’da çeyrek asırdır hizmet verdiklerini yineleyen Bilgisayar Hastanesi İşletme Sahibi Haluk Gül, son olarak şunları söyledi: “İşimizi asla basite almıyoruz. İnsanlar bize sadece bilgisayarlarını değil tüm bilgilerini emanet ediyor. Müşterilerimiz ile samimiyiz. İşimizde ciddi, dikkatli ve sorumluluk sahibiyiz. Nerede ise her gün tavsiye üzerine gelen yeni müşterilerimiz ile tanışıyoruz. Güven ve tecrübe açısından bu çok önemli. Müşterilerimizin memnuniyeti ve samimiyeti bize mutluluk veriyor. Herkesi hastanemize bekliyoruz.”
SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri