Bilet 10 lira olabilir

Bu ay sonunda Konya-Ankara arasında yolcu taşımaya başlayacak olan hızlı tren ile ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı

Yılsonuna kadar uygulanacak bilet ücretinin ''10 lira'' olabileceği belirtildi

 

Konya-Ankara Hızlı Tren Projesi yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre, bu hafta içinde inşası tamamlanan hatta saatte 250 kilometre hız seviyesinde testler sona erecek.
Kısa süre içinde projede görev alan İtalyan firmasının mühendis ve teknisyenlerden oluşan teknik ekibinin gözetiminde saatte 300 saat kilometre hız testine başlanacak.
Bu üst eşikten yapılan hız testine rağmen, yolcu taşıyan hızlı trenler 250 kilometre hızla seyredecek. Konya-Ankara arası seyahat süresi ise önceden açıklandığı gibi 1 saat 15 dakika olacak.
BU AY ANKARA'YA HIZLI TRENLE GİDİLEBİLECEK
Bu testin de başarıyla tamamlanmasının ardından, bu ay sonu itibariyle Konya-Ankara hızlı tren yolcu taşımaya fiili olarak başlayacak.
Sefere başlayan Eskişehir-Ankara hattında olduğu gibi hızlı trene yoğun ilgi nedeniyle, Konya-Ankara otobüs seferlerinin yok denecek kadar azalacağı öngörülüyor. Otobüs firmaları, genişleyen Konya hinterlandından Aksaray, Nevşehir, Antalya, Mersin gibi turizm potansiyeli yüksek yerlere ve doğu illerine taşıyacak.
HIZLI TREN BİLET ÜCRETİ KAÇ LİRA OLACAK?
Konya-Ankara arası hızlı tren ücreti şuan kesin olarak belli değil. Ancak yetkililer, yılsonuna kadar uygulanacak bilet ücretinin ''10 lira'' olarak düşünüldüğünü, ancak bunun yönetim kurulunda kabul edilmesiyle kesinleşeceğini vurguladı.
Yıl sonuna kadar promosyon şeklinde 10 lira gibi makul fiyatlardan uygulanacak bilet ücretleri, 2012 başından itibaren yeniden belirlenecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri