Bilekliği Bahane Eden Ak Partililer, Hamile Kadını Umursamadan Kocasına Saldırdı

Antalya'da CHP sandık görevlilerin bileklik takarak mesaj vermeye çalıştıklarını iddia ederek itiraz eden AK Parti Milletvekili Gökçen Enç'in başlattığı tartışma kavgaya dönüştü. Okul bahçesine taşan kavgada AK Partililer, CHP'lilere...

Antalya'da CHP sandık görevlilerin bileklik takarak mesaj vermeye çalıştıklarını iddia ederek itiraz eden AK Parti Milletvekili Gökçen Enç'in başlattığı tartışma kavgaya dönüştü. Okul bahçesine taşan kavgada AK Partililer, CHP'lilere saldırdı. Kocasına saldıranları engellemeye çalışan hamile bir kadın sinir krizi geçirerek uzun süre göz yaşı döktü.

Olay, Antalya Lisesi'nde meydana geldi. İddialara göre, CHP sandık görevlileri seçmene mesaj vermek ve taraflarını belli etmek için kendi aralarında bilinen bilekliklerden takarak görev yaptı. Söz konusu duruma itiraz eden AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç de okula gelerek olaya müdahale etti. CHP'lilerin sistemsel olarak aynı bilekliklerden takarak mesaj vermeye çalıştığını savunan Enç, bu durumun okul görevlileri tarafından tutanak altına alınmasını istedi. İki grup görevlilerin yanına gittiği sırada AK Partililer ile diğer parti temsilcileri arasından tartışma çıktı. Tartışmaların büyümesi üzerine tekme tokat kavga eden grubu okuldaki görevli polisler ayırmakta zorlanınca takviye ekip istendi. Okula gelen takviye ekiplerde yetersiz kalınca iki grup arasındaki arbede bir süre yatıştırılamadı. Arbedenin devam ettiği sırada ise okula Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse geldi. Bu sırada bir kişinin "Gençleriniz son derece saldırgan." demesi üzerine Türel, "İşine bak." diyerek karşılık verdi. Aynı kişinin konuşmaya çalışması üzerine de Türel, "Gençlerimize niye laf ediyorsun? İşine bak terbiyesiz." diyerek peşinden gitmek istediği sırada partilileri tarafından engellendi. Bu sırada tekrar başlayan tartışmalar yeniden kavgaya dönüşünce hamile olduğu iddia edilen bir kadın fenalaştı. Yere oturarak kocasına saldıranları engellemeye çalışan hamile kadın uzun süre göz yaşı döktü. Bazı AK Parti taraftarları da kadının hamile olmadığını iddia ederek tepki gösterdi. Polis tarafından partililerden uzaklaştırılan kadın okul bahçesine çıkarılarak polis merkezine götürüldü. Olaylar bir türlü yatışmayınca okula çevik kuvvet ekibi çağrıldı. Ekiplerinin müdahalesiyle olaylar yatışırken polis okulda geniş çaplı önlem aldı.

Olayların ardından okul binasından çıkan Menderes Türel, yaşanan arbede ve kavgayı görmediği iddia etti. Arkadaşlarından böyle bir olayın yaşandığını duyduğunu belirten Türel, "Biz sınıfları gezdik. Sandık görevlilerine başarılar diledik. Ufak tefek şeyler olmuş galiba bizden önce. Biz de ortalığı sakinleştirelim diye geldik. Çok da önemli bir şey gözükmüyor zaten." dedi. Gazetecilerin kavgayı sorması üzerine, "Ben görmedim arkadaşlar. Bilgim yok. Bize de burada bir gerilim olduğu yönünde bilgiler geldi." dedi.

Okula gelen MHP İl Başkanı Osman Çetin de, herkesin kendine yakıştığı gibi hareket ettiğini söyledi. Görevlerinin milleti bir birine kader ve can bağıyla bağlamak olduğunu belirten Çetin, "Bir biriyle o bağlarını güçlendirmek ülkenin hızlı büyümesine katkı sağlayacaktır. Bazılarının yaptığı yanlış hareketlerden sakınalım." dedi.

CHP İl Başkanı Devrim Kök, siyasetçi insanın sokaktaki insan gibi davranma lüksünün olmadığını, sinirlerine hakim olması gerektiğini söyledi. Gerilim oluşturmanın kimseye bir fayda sağlamayacağını belirten Kök, AK Partililerin sandık sandık dolaşarak gerilim oluşturduğunu belirtti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri