Bilecik'te meslek liseliler öğrenci forması dikerek mesleğe hazırlanıyor

Bilecik Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Teknolojileri Alanı'nda kurulan atölyede forma ve polar ceket üretiminde görev alan öğrenciler mesleğe hazırlanıyor.

Okulun bünyesinde geçen eğitim öğretim yılı sonunda döner sermaye ile kurulan Moda Tasarım Teknolojileri Atölyesi, öğrencilerin hem kendilerini geliştirmelerine hem pratik kazanmalarına hem de harçlıklarını çıkarmalarına katkı sağlıyor.

Öğrenci mevcudu 300 olan lisenin atölyesinde görev alan Moda Tasarım Teknolojileri Alanı 11'inci sınıfından 11 öğrenci, öğretmenleri gözetiminde diktikleri formalarla öncelikle okullarının ihtiyacını karşıladı. Atölyede, başka okullardan gelen talepler doğrultusunda üretim yapılması da planlanıyor.

Okul müdürü Remzi Düven, AA muhabirine, Moda Tasarımı ve Teknolojileri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Gıda Teknolojileri ile Kimya Teknolojileri alanlarında faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Tam gün tam yıl eğitim öğretim uygulaması yaptıklarını belirten Düven, "Ana sınıfı uygulamadan başlayıp, 5 yaşından 70 yaşına kadar öğrencilerimiz var. Eğitim öğretim faaliyetlerimizi de yürütüyoruz. Bunun yanında Mesleki Eğitim Merkezi'nde öğrencilerimize çıraklık, kalfalık ve ustalık eğitimleri veriyoruz. Mezun olan öğrencilerimize iş yeri açma belgesi veriyoruz. Bu belgeyle kuaförlük, moda tasarım olmak üzere eğitim aldıkları alanda kendi iş yerlerini açabilirler." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri