Bildiri yayınlayan akademisyenlere tepki

Doğu'da tırmanan terör olaylarını kınamak için Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) 2 No'lu Şube Başkanlığı tarafından basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasında konuşan  Eğitim-Bir-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Şenol Metin, “Birkaç gün önce ülkemizin yarınları için ümit beslediğimiz bir kısım sözde akademisyen ve özde ihanet odağının taşeronu 1100 müsvedde adam, skandal bir ihanet metnine imza attı” dedi.

Atılan imza ile, PKK'ya bu belge ile moral takviyesi yapıldığını söyleyen Metin, İslamsız bir Türklük üzerine kurulu paradigmanın, İslamsız Kürtlüğe aşkı ile bu imzanın bir kere daha deşifre olduğunu belirtti. Metin, “Bu ihanet metnine imza atmakla, 1100 sözde akademisyen imzalarını terör tüccarlarının malı haline getirmiştir. Akademik unvanlarını terör örgütünün emrine vermiştir. Bu imza ile kendilerini deşifre ederek Siyonizm'in kontrolündeki terör örgütü PKK'nın personel sitemine dahil olmuşlardır. İhanet metninde 'Hendek terörüne izin verin yoksa Uluslar arası kurumları harekete geçiririz' tehdidi savuran bu zevatın iftira ve ithamlarla bezediği bildiri, imzası bulunanların Uluslararası Narko-Terör Şirketi PKK'nın personeli olduklarını tescilleyen toplu işe giriş bildirgesidir. 28 Şubat ve benzeri süreçlerde 'ordu göreve' pankartlarının altına konuşlanan akademisyen görünümlü zevat, dün yardakçısı olduğu vesayetten kopararak bugün başka bir ihanet odağına operasyonel araç olmuştur.

Terör örgütüne ve destekçisi siyasi uzantılara terörü terk etme çağrısında bulunamayan bu zevat akademik dünyayı terk etmesi gerektiğini ciddi ciddi düşünmelidir. Okulları yakanlara, ambulansları taşlayanlara dur diyemeyen, hendekleri kazanlara ve hendek siyaseti yapanlara 'hendekleri kapatın' diyemeyen zavallıları, çenelerini kapatmaya davet ediyoruz. Bu coğrafyada hiçbir ihanet cezasız kalmamıştır. YÖK, kamuoyunu teskin edecek adımları atmalıdır. Cumhuriyet Savcıları gereğini yapmalıdır. Son terörist imha edilinceye, son silah gömülünceye kadar operasyonların devam ettirileceğine dair siyasi kararlılığın akamete uğratılmamasını, hemen ardından da bölgeye yönelik acil bir sosyo-ekonomik destek paketinin uygulamaya konmasını bekliyoruz”  cümlelerini kullandı.

Açıklama yapan bir diğer isim Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Aksoy ise, “Devletimizin hukuk çerçevesinde yürüttüğü terörle mücadele ederken, bölge insanımızın demokratikleşme ile eş zamanlı olarak ekonomik ve sosyal rehabilitasyona dönük çalışmaların hızlandırılmasının gerektiğine inanıyoruz. Bu bildiriye imza atan akademisyenler olarak üzerimize düşen her türlü çalışmayı üstlenmeye hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri