Bild'in İddiasına Göre Mit Raporunda 'Işid Kontrolden Çıktı' Denilmiş

Alman Bild gazetesi, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) memurlarının IŞİD'le ilgili 100 sayfalık raporunu ele geçirdiğini iddia etti. Haberde, "IŞİD'in Türkiye’nin güneyinde nasıl aleni biçimde yeni üyeler kazandıklarını ve polis ve asker...

Alman Bild gazetesi, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) memurlarının IŞİD'le ilgili 100 sayfalık raporunu ele geçirdiğini iddia etti. Haberde, "IŞİD'in Türkiye’nin güneyinde nasıl aleni biçimde yeni üyeler kazandıklarını ve polis ve asker engeline takılmadan bunları nasıl Suriye’ye geçirdiklerinin" MİT raporuyla belgelendiği öne sürüldü.

Bild, gizli raporu, "IŞİD katilleri ve Türkiye’deki terör ağına karşı işlem yapmak için Türk hükümetine yönelik bir imdat çığlığı" olarak nitelendirdi. İddiaya göre, belgede "18 aydır sadece seyrediyoruz. Artık müdahale etmeliyiz." ifadeleri yer alıyor.

TECAVÜZ GÖRÜNTÜLERİYLE ŞANTAJ İDDİASI

İddiaya göre Mardin’de 8 aile Haziran başında çocuklarını IŞİD’in adamlarına teslim etti. 13 ila 17 yaşlarındaki çocuklara önce tecavüz edildi ve bu görüntüler kaydedildi. Sonra da şantaj için kullanıldı. Ailelerine ise zararın karşılığı olarak 3 bin dolara kadar paralar verildi. Dört haftalık 'terör eğitiminden' sonra çocuklar sınır üzerinden Suriye’ye götürüldüler.”

HAVALİMANINDAN SINIRA SERVİS

Gazetenin iddiasına göre, raporda şu ifade bulunuyor: “Hepsi yurtdışından olmak üzere günde 50 IŞİD taraftarı Gaziantep havalimanına iniyor. Hatta gelen teröristleri Hatay sınır istasyonuna götürmek için bir Shuttle-otobüs servisi oluşturuldu."

POLİSLERE RÜŞVET

İddiaya göre, istihbarat raporunda, “IŞİD, Gaziantep-Kilis arasındaki önemli geçitleri kontrol ediyor.” ifadesi bulunuyor. Buna şu örnek veriliyor: “Sınır bölgesinde, sınırı geçmek isteyen 10 Suriyeli ve Çin’den gelen 45 Uygur durduruldu. Buradaki herkes (görevliler kastediliyor) bu kişilerin IŞİD için bir destek malzemesi olduğunu biliyordu. Fakat pasaport kontrolü ve polis şefi ile yapılan bir telefondan sonra kişiler yoluna devam ettiler."

REYHANLI'DA IŞİD HASTANESİ

İddiaya göre IŞİD, teröristlerini Suriye’deki savaşa göndermek için Türkiye’de tedavi ettirdi: Bunun için Türkiye’nin sınır bölgesi Reyhanlı’da kendi hastanesini kurdu.

IŞİD'E BAĞIŞ İÇİN TEZGAH İDDİASI

Bild'in iddiasına göre raporda şu ifadelere yer verildi: “Sokaklarda açıkça bağışlar için tezgâhlar açıyorlar. Haziran sonunda bir olay yaşandı. Bir esnaf sesli biçimde şu şekilde şikâyetçi olmuş: 'Siz insan değilsiniz. Ben SİZİN İslam’ınıza inanmıyorum.' Bunun üzerine IŞİD-adamları takviyeler çağırmış ve esnafın kellesini kesmişler.”

SOSYAL MEDYADAN ELEMAN TOPLANMASI

Bild'in ele geçirdiğini iddia ettiği rapora göre IŞİD; binlerce taraftarı Twitter ve Facebook üzerinden kazandı. İnternet sayfaları Gaziantep’te bulunan ve resmi olarak kamu yararına çalışanlar olarak adlandırılan dernekler üzerinden işletiliyor. IŞİD, internette çok aktif Sayfalarında 'like' veya 'retweetet' yapıldığında, kurbanlarla irtibata geçiliyor.”

PEK ÇOK ŞEHRE SİLAHLAR SAKLANDI İDDİASI

Habere göre, Ankara, Adıyaman, Eskişehir, İzmir, Konya, Urfa, Hatay’da silah depoları oluşturuldu. "IŞİD şefi Bağdadi Türkiye’de cihat ilan ettiğinde, bunlarla suikastlar gerçekleştirilecek.” denildi.

Haberde istihbaratçıların sonuç değerlendirmesinin ise şu olduğu iddia edildi: “IŞİD, çok güçlendi ve biz onu artık kontrol altında tutamıyoruz.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri