Bilderberg toplantısının arkasında kimler var?

İngiltere'nin Hertfordshire bölgesinde yapılan "Bilderberg" uluslararası gizli toplantıya bu sene Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanı sıra 6 kişi katıldı. Toplantıya gelen katılımcıların yüzleri kapalı...

İngiltere'nin Hertfordshire bölgesinde yapılan  'Bilderberg' toplantısına  bu yıl Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanı sıra  6 kişi katıldı. Davetliler, konferansın yapılacağı otele yüzlerini kapatarak geliyor. 4 gün sürecek olan toplantılara üst düzey siyasetçiler, kraliyet aileleri mensupları, üst düzey şirket yöneticilerinin bulunduğu 130 isim katılıyor. 59 yıldır toplantıların içeriği çok gizli tutuluyor. Bu yılda Bilderberg toplantılarının gündem maddeleri açıklanmadı.

TÜRKİYE'DEN BİLDERBERG TOPLANTISINA KİMLER KATILIYOR?

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, CHP Milletvekili Şafak Pavey, Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Gazeteci Profesör Aslı Aydıntaşbaş, Gazeteci Soli Özel gibi isimler uluslararası içeriği gizli toplantının Türk konukları olarak yer alıyor. 


DİĞER İSİMLER KİMLER?

Aralarında aşk skandalı ile CIA başkanlığından istifa etmek zorunda kalan David Petraeus ve 'Karanlıklar Prensi' lakabıyla bilinen Amerikalı politikacı Richard Perle'nin de iştirak edeceği bu yılki toplantıların ana gündem maddesi Avrupa'daki ekonomik kriz olacak.

Alison Redford (Kanada), Almanya Yeşiller Partisi'nden Jürgen Trittin, İspanya Devlet Başkan Yardımcısı Soraya Sáenz de Santamaría, Fillandiya Maliye Bakanı Jutta Urpilainen, Fransız Senatör Christophe Béchu, İngiltere Parlamentosu Üyesi Nick Boles ve Adalet Bakanı Kenneth Clarke, İrlanda Maliye Bakanı Michael Noonan, İtalya Demokrat Parti Başkan Yardımcısı Enrico Letta, Hollanda Başbakanı Mark Hutte ve Demokrat 66 Parti Üyesi Alexander Pechtold, Polonya Maliye Bakanı Jacek Rostowski, Portekiz Sosyal Demokrat Parti Başkan Yardımcısı, ABD'nin İndiana Valisi Mitchell Daniels ve Massachusetts Senatörü John Kerry gibi yaklaşık 130 kişi katılacak.


TÜRKİYE'DEN BU İSİMLER KATILMIŞTI

İçeriği gizli masonik bir yapılanma olarakta bilinen uluslararası gizli grubun finansmanının önemli bir kısmı Amerika'daki 'Rockefeller Vakfı' tarafından karşılanıyor. Diğer finansörü ise  ünlü banker Rothschild ailesidir, Bilderberg çok uluslu bir hükümet gibi biliniyor. Her yıl Türkiye'den özel davetle katılım sağlanan bu gizli toplantıya geçmiş yıllarda Türkiye'den şu isimler katılmıştı; 

• Eski Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Daire Başkanı Semih Akbil,

• Eski Büyükelçi Ali Hikmet Alp,

• Eski Özelleştirme Dairesi Başkanı Uğur Bayar,

• Beyazıt Şirketler Grubu Başkanı Selahattin Beyazıt,

• Eski Sabah Gazetesi sahibi Dinç Bilgin,

• Eski NATO ve Londra Büyükelçisi Muharrem Nuri Birgi (vefat etti),

• Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner,

• Eski Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil (vefat etti),

• Gazeteci Nuri Çolakoğlu,

• Eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem,

• Eski Dışişleri Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Hikmet Çetin,

• Eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel,

• Bilkent Üniversitesi Kurucusu İhsan Doğramacı, 

• Eski Başbakan Bülent Ecevit, 

• Eski Başbakan Mesut Yılmaz,

• Eski Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel, 

• KOÇ Holding Başkanı Rahmi Koç,

• Washington Dc. Amerikan Üniversitesi İslami Araştırma Bölümü Profesörü Şerif Mardin,

• Eski TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu,

Uzun yıllar çeşitli yerlerde Bilderberg hakkında "karanlık örgüt" diye yazan Fehmi Koru'da bu toplantıya katılan isimlerden birisi olmuştu.

BİLDERBERG NEDİR?

Bilderberg Grup 1954 Mayıs’ında Hollanda’nın Osterbeek kentindeki Bilderberg Oteli’nde toplanan bir grup mason tarafından kuruldu. Grubu tasarlayıp oluşturan asıl kurucu İsveç Frank masonluğu üstad-ı azamı Joseph Retinger (1887-1960)’dir. Bu gizli grubun finansmanının önemli bir kısmı Amerika’daki Rockefeller Vakfı tarafından karşılanır. Diğer finansör ünlü banker Rothschild ailesidir. Bilderberg çok uluslu bir hükümet gibidir.

Bilderberg birçok kaynakta “Dünyanın Efendileri” şeklinde tanımlanır. Kurulduğundan bu yana Bilderberg toplantılarının tamamı basına ve kamuoyuna gizli yapılmış, burada konuşulanlar hakkında hiç kimse bilgi sahibi olamamıştır. Bu toplantılara katılanlar, burada konuşulanları ne pahasına olursa olsun bildirmeyeceklerine yemin ederler. Ünlü bir Türk siyaset adamının dediği “görevimden istifa etmemi isteseler bile burada konuşulanları kimseye söylemem” sözü bu gizliliği ortaya koymaktadır.

TOPLANTININ AMACI VE ARKASINDAKİ GÜÇ 

Toplantılar sırasında konuların gizli kalacağına söz verilir. Görüşmelerden sonra, yalnızca katılanlara özel bir rapor dağıtılır. Bu örgütle ilgili en detaylı bilgi İspanyol İstihbarat Örgütü’nün üst düzey yöneticisi Luis Gonzales Mata’nın kitabıdır. “Dünyanın Gerçek Efendileri” isimli kitap 1975 yılında Paris’te Bernard Grassed Yayınevi tarafından yayınlanmış, fakat piyasadan toptan satın alınmış ve okuyucuya ulaşması engellenmiştir.

Özetle; Bilderberg, CFR ve öteki örgütlerin Avrupa ayağını ve etkinliğini teşkil etmek için Hollanda’da Osterbeek şehrinde Bilderberg Oteli’nde 1954′te kurulmuştur. Dünyanın yönetimi ve küreselleşme konusunda her yıl farklı ülkelerde toplantılar yapar (Ross 2000, Marrs 2000). Toplantılar son derece gizli koşullarda ve özel ortamlarda yapılır. Katılanlar bu konuda hiçbir bilgi vermezler. “Spotlight” isimli bir dergileri de vardır.Bilderberg’in kurucuları arasında Hollanda prensi Bernhard ve Polonyalı sosyolog Dr. Joseph Hieronim Retinger de vardır. Retinger, Bilderberg’in babası olarak bilinir. Bilderberg’in kuruluşunda, ABD istihbarat örgütlerinin, özellikle CIA’nın rolü olduğu çok iyi bilinmektedir. Prens Bernhard ise eski bir NAZİ SS üyesidir, 1937′de Hollanda prensesi ile evlenmiştir, ama Nazilerle olan yakın bağları çok iyi bilinmektedir (Marrs 2000). ABD’li gizli örgüt ve CFR üyelerinin bazıları da Bilderberg üyesidir.

Aslında Bilderberg, CFR’nin çok daha gizli bir biçimde uluslararası boyuta yayılmış halidir. Hedefi; Yeni Dünya Düzeni’ni ve ABD-İngiltere hâkimiyetini ve emperyalizmini tüm dünyaya yaymaktır. Her yıl yapılan çok gizli ortamdaki toplantıları; hem CIA, hem de o ülkenin istihbarat örgütü kontrol eder. Türkiye’de son 50 yıldır başa geçen ünlü politikacıların çoğunluğu Bilderberg üyesidir, halen bu gizli Bilderberg üyeleri Türkiye’nin etkin yönetiminde rol almaktadırlar. Türkiye’deki toplantılar şu ana dek 18-20 Eylül 1959′da Yeşilköy-İstanbul’da, 25-27 Nisan 1975′te (Çeşme’de Hotel Altın Yunus’ta) yapılmıştır. 2001′deki toplantı ise İsveç’te gerçekleşmiştir.

EMRE GÜRBÜZ - TV5HABER.COM

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri