Bilardo federasyonu, bir ilk peşinde

Bilardo Federasyonu, Türkiye'nin evsahipliğini yapacağı 3 Bant Milli Takımlar Avrupa Şampiyonası'nda bir ilke imza atmayı ve katılan iki Türk takımının finalde karşı karşıya gelmesini hedefliyor.
 Ankara Spor Salonu'nda, 23-26 Eylül tarihleri arasında yapılacak 3 Bant Milli Takımlar Avrupa Şampiyonası'na, 18 ülke takımı katılacak. Türkiye ve Avustralya'nın 2 takımla iştirak edeceği şampiyonaya, Hollanda, Fransa, Yunanistan, Belçika ve İspanya, maddi sıkıntılar nedeniyle 2. takımlarını getirmezken, daha önce 3 takımla şampiyonada yer almak isteyen Türkiye'nin talebi, takım sayısının 19'a yükselecek olması nedeniyle, şampiyonada 2 takımla mücadele edecek. Türkiye, herhangi bir takımın gelememesi durumunda ise Ahmet Alp-Can Çapak ikilisinden oluşan 3. takımını da şampiyonaya sokacak.

Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, yaptığı değerlendirmede, şampiyonaya çok iyi iki takımla katıldıklarını belirterek, ''İki takımımızın finalde karşılaşmasını ve dünyada şu ana kadar olmamış bu başarıyı, bu şampiyonada gerçeğe dönüştürmeyi istiyoruz'' dedi.

Kurugöllü, şampiyonada yer alacak takımlardan birinin geçen yılın Avrupa şampiyonu Tayfun Taşdemir-Lütfi Cenet, diğerinin ise geçen yılın dünya şampiyonu Adnan Yüksel-Murat Naci Çoklu ikilisinden oluştuğunu hatırlatarak, ''Bu sporcularımızın, geçen sene yakaladıkları başarıyı, bu sene de tekrarlamalarını ve Ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek istiyoruz. Her iki takımımız da gerçekten güçlü. Şampiyonada ilk iki sırada yer almak ve finalde iki Türk takımının karşılaşması, bizi çok mutlu eder. Bunu da başarabilecek güçteyiz. En büyük dileğimiz, şanslı bir kura çekelim ve finale kadar iki Türk takımı birbiriyle karşılaşmasın'' diye konuştu. Milli takımların, Ankara Spor Salonu'nda kamp çalışmalarına bu hafta içinde başlayacağını ifade eden Kurugöllü, çalışmalarına en üst seviyede devam edeceklerini ve şampiyona sırasında formlarının zirvesinde olacaklarını da sözlerine ekledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri