BİK’ten gazetecilere siber güvenlik eğitimi

Gazetecilere yönelik ‘Basın İşletmelerinde Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Bilinçlendirme’ eğitimi verildi

Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Basın İlan Kurumu (BİK), Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ortaklığında gazetecilere yönelik ‘Basın İşletmelerinde Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Bilinçlendirme’ eğitimi verildi. Gerçekleşen eğitimin sertifika programına BİK Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat, MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Tuncay Karabulut, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, BİK Konya Şube Müdürü Ali Aktaş ve eğitime katılan çok sayıda gazeteci katıldı. BİK Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat, dünyanın teknolojiyle yeni bir medya alanına doğru ilerlediğini vurguladı. Bilgi güvenliği ve siber güvenlik bilinçlendirme konularının önemine dikkati çeken Onat, "Teknolojik gelişmeler dünyayı sınırları olmayan global bir köy haline getirdiği için dijital dünyadaki kapılarımız zorlanabilir. Bazen yoğun saldırılarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Maalesef bu durum günümüzün bir gerçeğidir, bunu kabul etmeli gerekli önlemleri almalıyız" dedi.

BİLİŞİM ALTYAPILARI DAHA DA GELİŞTİRİLMELİ

Bilişim alt yapılarının daha çok geliştirilmesi ve güçlendirilmesi gerektiğini belirten Onat, “Bu gibi eğitim programlarıyla bilinçlendirmeyi artırmalıyız. Basın işletmelerinde bilgi güvenliği ve siber güvenlik bilinçlendirme programları büyük önem arz ediyor. Teknolojinin sunduğu imkânlar gazetecilik mesleğinin icrasını kolaylaştırmış ve mecra çeşitliliğini artırmıştır. Bu imkânlar büyük riskleri de beraberinde getirmiştir. Dolayısıyla basın işletmelerimiz de büyük sorumluluk altında" ifadelerini kullandı.

SİBER GÜVENLİK ALANI YENİ BİR SAVAŞ ALANI

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri İhsan Bostancı ise siber güvenlik kavramının dünya üzerinde geçerli olan kara, hava ve deniz ve özellikle son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmelere bağlı ortaya çıkan uzay savaş alanının ardından yeni dönemde beşinci bir savaş alanı olduğunu söyledi. Bostancı, sadece askeri alanda değil, iş hayatında da siber güvenlik süreçlerini yönetecek insan kaynağının bilgi güvenliği konusunda farkındalıklarının ve niteliklerinin artırılmasının önemine değinerek, şunları kaydetti: "Bu bağlamda Basın İlan Kurumu Konya Şube Müdürlüğü tarafından basın işletmelerimize yönelik hazırlanan ve Ajans olarak destek sağlamaktan memnuniyet duyduğumuz 'Basın İşletmelerinde Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Bilinçlendirme Eğitimi Projesi'nin medya kuruluşlarımıza bu alanda önemli katkılar sağlayacağına inancımız tamdır. Projenin, şehrimiz ve bölgemiz adına hayırlı olmasını diliyor, projenin hazırlanmasında emek harcayan Basın İlan Kurumu'muza ve kıymetli vakitlerinizi ayırarak eğitimlere katılan siz değerli basın çalışanlarımıza teşekkür ediyorum."

MERHABA GAZETESİ MUHABİRLERİ DE EĞİTİME KATILDI

BİK Konya Şube Müdürü Ali Aktaş da programının siber dünya ve siber kavramlarını anlaşılması ve yaşama zenginlik katacak şekilde konumlandırılması noktasında yol gösterici bir eğitim olması temennisinde bulundu. Program eğitimini tamamlayan katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle sona erdi. Gerçekleşen eğitim programında Merhaba Gazetesi muhabirleri Sait Çelik, Eyyüb Karakuzu ve Ali Gözen de sertifika aldı.

EYYÜB KARAKUZU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri