Bieber’dan Anne Frank gafı

Kanadalı pop yıldızı Justin Bieber, Amsterdam’da Yahudi soykırımı sırasında Nazi’lerden saklandığı sırada tuttuğu günlüğün yayınlanmasıyla ünlenen Anne Frank’ın Amsterdam’daki evinde ziyaretçi defterine yazdığı yorumla tepkileri üzerine topladı.

Avrupa turunun Hollanda ayağı nedeniyle Amsterdam’da bulunan19 yaşındaki şarkıcı, 1960 yılında müzeye dönüştürülen evde bir saat boyunca gezdikten sonra ziyaretçi defterine “Buraya gelebilmiş olmak gerçekten ilham verici. Anne harika bir kızmış. Bugün yaşasaydı bir ‘Belieber’ olacağını umuyorum” yazdı.
Justin Bieber’in hayranları tarafından yaratılan “Belieber” kelimesi  Justin Bieber’e inanan kişi anlamına geliyor.

Müze yetkilileri şarkıcının ziyaretçi defterine yazdığı yorumu Anne Frank müzesine ait Facebook sayfasında paylaşınca yüzlerce kişi Bieber’i Facebook ve Twitter’da taşa tuttu.

Anne Frank ve ailesi Nazilerin yönetimi ele geçirmesinin ardından 1933 yılında Almanya’dan Amsterdam’a taşınmış ancak 1940 yılında Almanya’nın Hollanda’yı kontrolü altına almasından sonra 2 yıl boyunca bir ofiste saklanmak zorunda kalmıştı. Saklandığı süre boyunca tuttuğu günlük yıllar sonra Nazi zulmünü anlatan klasik bir romana dönüşen Frank, daha sonra gönderildiği Belgen-Bersen konsantrasyon kampında tifüse yakalanarak 1945 yılında hayatını kaybetmişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri