Bidfod Etkinliklerine Devam Ediyor

Bitlis’in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Bir Dünya Fotoğraf Gezi Kültür ve Turizm Derneği (BİDFOD), gezi ve fotoğraf etkinliklerine ara vermeden devam ediyor.Yaptığı etkinliklerle gerek ilçenin ger...

Bitlis’in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Bir Dünya Fotoğraf Gezi Kültür ve Turizm Derneği (BİDFOD), gezi ve fotoğraf etkinliklerine ara vermeden devam ediyor.

Yaptığı etkinliklerle gerek ilçenin gerekse bölgenin tanıtılması noktasında önemli faaliyetler gösteren BİDFOD, yaklaşık 50 kişilik gurupla Adilcevaz ilçesinin tarihi ve doğal güzelliklerine gezi düzenledi. Hafta sonu yapılan etkinlik hakkında değerlendirme yapan BİDFOD Başkanı Samet Adıyaman, etkinliklerle fotoğraf çekimin yanı sıra bölgede çalışan fakat buradaki tarihi ve doğal güzellikleri bilmeyen birçok vatandaşa da gönüllü rehberlik ettiklerini vurgulayarak, "Dernek olarak yaklaşık 4 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Açılışımızdan bu yana çok sayıda etkinlik yaparak gerek ilçemizin gerekse bölgemizin tanıtımına katkı sağlıyoruz. Tabi bu tür etkinliklerle birlikte adımızdan sıkça bahsediliyor ve her geçen gün derneğimize katılım oluyor. Geçtiğimiz hafta sonu Adilcevaz ilçemize bir gezi düzenledik. Adilcevaz merkezde bulunan tarihi mekanları gezdik. Daha sonra Aygır Gölü’ne geçerek hem bol bol fotoğraf çektik, hem ilçemizden hem de Bitlis’te açılması planlanan şube üyelerimizden oluşan yaklaşık 50 kişilik bir grupla gezimizi tamamladık. Aslında bu tür gezilerle fotoğraf çekmenin yanı sıra gerek ilçemizde bulunan gerekse bölgemizde bulunup da tarihi ve doğal güzelliklerimizi henüz görme şansı bulamamış vatandaşlarımıza da bir nevi gönüllü rehberlik yapıyoruz. Bu tür faaliyetlerimiz sık sık devam edecektir. Öte yandan bu hafta sonu ise yeni açılacak olan BİDFOD Bitlis Şube üyelerimizle ilçemizde bir kaynaşma programı düzenleyeceğiz. Derneğimiz önümüzdeki süreçte şubeleşmeye geçerek, faaliyetlerini daha geniş kapsamda yürütmeyi planlamaktadır" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri