Biden, Eroğlu İle Kktc Sembolü Olmayan Bir Yerde Görüşecek

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile herhangi bir KKTC sembolünün olmadığı bir yerde görüşeceği iddia edildi. Kıbrıslı liderlerle ayrı ayrı görüşecek olan Biden'in Eroğlu ile herhangi bir KKTC sembolünün...

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile herhangi bir KKTC sembolünün olmadığı bir yerde görüşeceği iddia edildi.

Kıbrıslı liderlerle ayrı ayrı görüşecek olan Biden'in Eroğlu ile herhangi bir KKTC sembolünün olmadığı ek binada görüşeceği öne sürüldü.

Rum Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Amerikan Hükümeti’nin görüşme ile ilgili bazı güvenceler verdiği ifade edildi. İddiaya göre ABD Başkan Yardımcısı Biden’in, Eroğlu ile Kıbrıs Türk liderin alışılageldik binasında değil, herhangi bir sembol olmaksızın ek binada görüşeceği ifade edildi.

Rum Başkanlığı ayrıca, Biden’in KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile olan görüşmesinin ABD’nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi olarak Kıbrıs sorununun çözüm çabalarında oynamak istediği role dayandığını belirtti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri