Beyşehir'de ücretli otopark uygulaması kalktı

Beyşehir ilçesinde, şehrin muhtelif ana caddelerinde daha önce uygulamaya konulan ücretli otopark uygulaması, Belediye tarafından kaldırıldı.

Beyşehir ilçesinde, şehrin muhtelif ana caddelerinde daha önce uygulamaya konulan ücretli otopark uygulaması, Belediye tarafından kaldırıldı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehirliler'den uygulamanın kaldırılmasına yönelik gelen yoğun talepler üzerine bazı caddelerde uygulanan sürücülerden otopark ücreti alımını durdurduklarını söyledi.

Özaltun, vatandaşların, "Zaten otopark yeri bulamıyoruz, otopark yeri bulamamamıza rağmen bir de otopark ücreti veriyoruz. Bu bizi üzüyor" diye serzenişte bulunduğunu vurgulayarak, "Vatandaşlarımız kaliteli bir otopark hizmeti olmadığını iddia ettikleri bu uygulamanın kaldırılmasını istedi. Biz de katlı bir otopark ve kent merkezinde bir otopark düzenlemesi yapılıncaya kadar motorlu araçlardan talep ettiğimiz otopark ücreti alımını durdurduk. Burada çalışan personelimizi ise park ve bahçeler ile parke taşı döşeme işlerine kaydırdık, bu alanlarda değerlendiriyoruz" dedi.

İlerleyen süreçte Beyşehir kent merkezinde yaşanan otopark sorununu çözmek için alternatifli projelerinin olduğunu anlatan Özaltun, şunları kaydetti:

"Bunları yeri geldiğinde hemşehrilerimizle istişare ederek, onlara sorarak projelerimizin startını vereceğiz. Önceliğimiz; katlı otopark yapılması için yer bulmak; bunun için yer arayışımız sürüyor. İlerleyen süreçte, bazı caddelerimiz ve yollarımızı tek şeritli hale getirerek kısmen otopark sorununu çözmenin yollarını arayacağız. Daha sonraki süreçte ise bu uzun soluklu bir çözüm olacak. Beyşehir'de, şehir merkezinde alternatifli bölgeler oluşturarak, yaşanan insan ve araç yoğunluğunu bu merkezlere doğru kaydıracağız.Otopark sorununun uzun vadede kalıcı çözüm yolunun bu olduğunu düşünüyoruz. Örneğin, şehir merkezinde boğulmuşluk değil de, farklı alanlarda bölgesel şehir merkezleri oluşturacağız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri