Beyşehir’de Mekke’nin Fethi kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği Beyşehir Şubesi, Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi'nde Mekke'nin Fethi Programı gerçekleştirdi.

Programa  ilçe  müftüsü Mahmut Çelikoğlu,  Saadet Partisi Beyşehir ilçe başkanı Mustafa Uzun,  Eğitim-Bir-Sen  Beyşehir  İlçe  Temsilcisi Mehmet Bilir,  Ak Parti  Beyşehir Belediye Başkan Aday Adayı Halil İbrahim Metin,  Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Beyşehir Temsilcisi Mustafa Yanar, İHH Beyşehir temsilcisi Mevlüt Yaman  ve yüzlerce Beyşehirli vatandaş katıldı. Program Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ukba Eluneyşi’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Anadolu Gençlik Derneği Beyşehir Şube Başkanı Hasan Uzun'un selamlama konuşmaları ile devam etti.

Uzun, "Yeni Malcolm X'ler, Hasan el Benna'lar, Mehmet Akifler, Seyyid Kutuplar yetiştirme gayesindeyiz" diye konuştu. Programın hazırlanmasında emeği geçenlere, programa destek olan Beyşehir esnaflarına ve vatandaşlarına teşekkür eden Uzun, “Allah'ın rızasını gözeten bir nesil yetiştirmek için anne babalar çocuklarını mutlaka hayırlı faaliyetlerde bulunan kurumlara göndersinler" dedi.  Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu  öğrencilerinden Ebrar Usta ve Berra Konuk’un “Mekke’nin Fethi” şiiri sunumlarıyla izleyiciler duygulu anlar yaşadı. Hasan Güldal'ın ”Mekke’nin Fethi” konulu sunumuyla devam eden program, ardından Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri dinleyicilere ilahi şöleni sundular.  Gökhan Kırlangıç konseri ile devam eden program,  Siyer-i Nebi yarışmasında liselerde ilçede ilk 15'de dereceye giren  ve okullarında birinci olan öğrencilere verilen ödüller ile sona erdi. Liseler Siyer-i Nebi yarışmasında Beyşehir’de ilk 5 derece şöyle oldu: “1- Fatmanur Arınç (Açık Öğretim İHL), 2- Atike Bayır ( Fetullah Bayır Fen Lisesi), 3- Ali Afacan (Ali Akkanat Anadolu Lisesi), 4- Ayşe Yaren Topgün  (Fetullah Bayır Fen Lisesi), 5-  İkbal Metin (Beyşehir Anadolu Lisesi)”

HÂLİD ŞEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri