Beyşehir'de ilk H1N1 vakası

Beyşehirde H1N1 teşhisi konulan bir bayanın Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gördüğü bildirildi.
Konya, Türkiye'de domuz gribinden en çok ölümlerin görüldüğü üç il arasında yer alırken, Beyşehir’de ilk domuz gribi vakası kurban bayramı öncesinde yaşandı. Beyşehir'de yaşı 30-35 arasında olan bir bayanın rahatsızlığının ağırlaşması üzerine kaldırıldığı Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakıma alındığı, yapılan tahliller sonucu vücudunda domuz gribi virüsü tespit edildiği öğrenildi. Beyşehir Sağlık Grup Başkanı Dr.Tugay Güzeller, ilçedeki ilk domuz gribi vakasını doğrularken, arife günü rahatsızlanarak hastanede yoğun bakıma alınan bir bayana yapılan tetkiklerde H1N1 virüsüne rastlandığını, aile fertlerinde yapılan tetkiklerde ise böyle bir bulguya rastlanmadığını söyledi. Konya'da tedavi altına alınan bayanın daha önceden herhangi bir rahatsızlığı olmadığının anlaşıldığını belirten Dr. Güzeller, sağlam ve ayakta olan bir insanın da domuz gribine yakalanma riskinin olduğunu kaydetti.
Dr. Güzeller, 6 aylık ile 50 yaş arası isteyen herkesin Beyşehir'de domuz gribi aşısı olabileceğini ifade ederek, "Bu yaş grubundaki herkesin aşı olmasını öneriyoruz" şeklinde konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri