Beyşehir'de hayvancılık semineri

Beyşehirde hayvancılıkla ilgili bir seminer düzenlendi.

Beyşehir Belediyesince Öğretmenevi Salonu'nda düzenlenen seminere Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Ticaret Odası Başkanı Salih Gül, Zirve A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Baha Özmen, veteriner hekimler ile çok sayıda besici katıldı. 
Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Beyşehir'de büyükbaş hayvan sayısının halen 15 bin seviyelerinde olduğuna dikkat çekerek, bu sayının 50 binlere yükseltilmesi gerektiğini söyledi. 
 İl Özel İdaresi'nin Beyşehir'e organize hayvancılık bölgesi kurulması konusunda girişimlerde bulunduğunu vurgulayan Taşcı, ancak istenen 200 bin hektarlık alanın hazineden devrinin sağlanamaması nedeniyle projenin askıda kaldığını belirtti. 
Organik hayvancılık ve tarım bölgelerinin Beyşehir Gölü Havzası'nda oluşturulması konusunda sözleri bulunduğunu da hatırlatan Taşcı, hayvancılık konusunda düzenlenen seminerin ve başlatılan bu hareketin meyvesini en kısa zamanda alınmasını arzu ettiğini sözlerine ekledi. 
Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül de hayata geçirilecek modern tarım ve hayvancılık projelerine gerek AB, gerekse Dünya Bankası'nın önemli destekleri olduğunu, bu nedenle yapılması gereken tek şeyin bir araya gelmek olduğunu vurguladı. 
Görsel unsurların desteğiyle hayvancılığın dünü ve bugününü anlatan Zirve A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Veteriner Hekim Baha Özmen ise bu işle uğraşanların günümüzde para kazanabilmesi için bir araya gelerek modern anlamda hayvancılık yapması gerektiğini vurguladı. 
Dünyanın çeşitli ülkelerinde yapılan modern hayvancılıktan ve kurulan işletmelerden örnekler veren Özmen, Türkiye'de hayvancılık mesleğinin daha kazançlı hale gelebilmesi için en az bin başlık modern entegre tesisler kurulmasını, bunun için de küçük besicilerin bir araya gelerek kooperatif ya da başka oluşumları hayata geçirmesi gerektiğine işaret etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri