Beyşehir’de Anız Yangını Mezarlığı Da Yaktı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ateşe verilen anızların mezarlığa sıçraması sonucu çıkan yangın, itfaiyenin uzun uğraşları sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü.

Beyşehir’e bağlı Fasıllar Mahallesi’nde arazilerdeki anızların kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ateşe verilmesi sonucu çıktığı öne sürülen yangın, yakınındaki yerleşim merkezinin mezarlık alanına da sıçradı. Yangına mahalle sakinlerinin yanı sıra Beyşehir’den adrese yönlendirilen itfaiye ekipleri de müdahale etti. Yangın itfaiye ekiplerinin ve vatandaşların saatlerce devam eden uzun çabalarının ardından kontrol altına alınarak söndürüldü. Daha sonra bölgede soğutma çalışmaları yapıldı.

Fasıllar Mahallesi Muhtarı Fahrettin Kibar, gazetecilere yaptığı açıklamada, köydeki anızların ateşe verilmesi sonucu çıkan arazi yangınının 36 bin metrekare alana sahip köy mezarlığına da atladığını belirterek, "Yangın sonucu mezarlıkta bulunan Osmanlı dönemine ait kabir taşları da alevlere yenik düşerek zarar gördü. Mezarlığa birkaç yıl önce diktiğimiz ve damla sulama sistemi kurarak sulayıp yetiştirdiğimiz yaşları 3 ila 5 arasında değişen yaklaşık 500 sedir ve karaçam ağacı ile 250 badem ağacı da yanarak kül oldu. Anızların kim ya da kimler tarafından ateşe verildiğini bilemiyoruz ama bu yangını çıkaranları Allah’a havale ediyorum. Gözümüz, çocuğumuz gibi baktığımız büyüttüğümüz mezarlıktaki genç fidanları yaktılar. Beş kuruşluk mazota kurban ettiler. Yazıklar olsun" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri