Beyşehir Yolu soruları

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM Başkanlığına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırımın cevaplaması üzerine soru önergesi sundu.

Mustafa Kalaycı, 29 Mart yerel seçimlerinden önce AKP Beyşehir İlçe Başkanı’nın Beyşehir-Konya karayolunun kısa bir süre içerisinde duble yol inşaatına başlanacağını söylediği halde bugün orada en ufak bir çalışmanın dahi olmadığını dile getirerek şu soruları yöneltti:

“1- Yatırım programında etüd projesi olarak yer aldığı halde, yerel seçimlerin arifesinde, Konya-Beyşehir yolunda bölünmüş yol yapım çalışmalarına bu yıl başlanıp 2011 yılında tamamlanacağının hem AKP ilçe teşkilatınızca, hem de Karayolları Bölge Müdürünce açıklanmasının, seçimlerde siyasi çıkar sağlamaktan başka bir izahı var mıdır? Bu açıklamalarla ilgili bakanlığınızca verilmiş bir talimat veya yönlendirme olmuş mudur?
2- İş makinelerinin Akyokuş mevkiine çıkarılması ve şantiye kurulması için kim emir vermiştir? Yol çalışması yapıldığına dair tabelayı kim astırmıştır? Bu şantiye ve iş makineleri şimdi nereye gitmiştir? Başka amaçlı geçici bir çalışma ise, neden seçimlerden önce ve bölünmüş yol çalışmasına başlanıldığı açıklamalarının yapıldığı dönemde başlatılmıştır?
3- Yerel seçimleri etkilemeye ve siyasi çıkar sağlamaya dönük olduğu apaçık belli olan bu konuda, yanıltıcı ve siyasi nitelikte beyanda bulunan ve geçici bir süre şantiye kurup çalışma yaparak veya yaptırarak bölünmüş yol yapımına başlanıldığı izlenimini veren kamu görevlisi sorumlular hakkında bir inceleme hatta soruşturma açtırmayı düşünüyor musunuz?
4- Etüd çalışması 2011 yılında biteceğine göre en erken 2012 yılında başlanabileceği belli olan Konya-Beyşehir karayolunda, bölünmüş yol çalışmalarına ne zaman başlamayı ve ne zaman bitirmeyi planlıyorsunuz?”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri