Beyşehir yenilgi yüzü görmedi

Futbol 1. Amatör Küme Süper Grupta 6. hafta geride kalırken Beyşehir Belediyespor’un liderliği devam ediyor. henüz yenilgi yüzü görmeyen Martılar son haftada da deplasmanda Kuluspor’u tek golle geçerek koltuğuna dört elle sarıldı.
Mavi-beyazlı ekibinin en yakın takipçisi Selçuklu Belediyespor ise, zirve iddiası taşıyan bir başka takım Muhasebe Gençlerspor’u 1-0 yenerek liderin ensesinde boza pişirmeye devam etti. Sezonun flaş ekibi Stadspor da, neredeyse dağılma aşamasına gelen Sanayispor’u rahat bir oyunla 3-1 yenerek 3. sıraya yerleşti. Sarı-kırmızılılar, aynı zamanda Süper Grubun lider Beyşehir Belediyespor’la birlikte iki namağlup takımından birisi. Gençlerden kurulu bir kadroyla mücadele eden Ereğlispor, sahasında oynadığı maçta Gineli oyuncusunun da ortaya koyduğu güzel futbolla Bozkır Gençlerbirliği’ni 1-0’la geçip, ligdeki 2. galibiyetini aldı. Sezona çok kötü bir giriş yapan, ancak son haftalarda büyük bir düzelme gözlenen Cihanbeyli Belediyespor, konuk ettiği ve ligde galibiyetsiz tek takım olan sonuncu Demirspor’u 4-1’lik farklı galibiyetle evine eli boş gönderdi. Kırmızı-beyazlılar, bu sonuçla iki basamak birden yükselip 4. sıraya yerleşti.
BİRİNCİ KÜME NEFES NEFESE
Futbol 1. Amatör Küme A ve B Gruplarında maçlara geride kalan Cumartesi ve Pazar günleri devam edildi. A Grubunda haftalardır liderliği elinde bulunduran Karapınar Belediyespor, Havzanspor deplasmanında rakibiyle 1-1 berabere kalmasına rağmen liderliği yine averajla da olsa korudu. İkinci sırada bulunan ve bir türlü liderin peşinden ayrılmayan Konya Başakspor, iddialı ekiplerden Derespor’la 2-2 berabere kalıp, bir kez daha şampiyonlukta ben de varım dedi. Bu iki takımın amansız takipçisi yılların takımı Selçukspor, rahat bir oyun sonrası Seydişehirgücü’nü 3-0 yenerek takibini sürdürdü. Bir ara sendeleyen İçeri Çumra Belediyespor, deplasmanda gollü bir maç sonrası Ladikspor’u 3-2 yenerek kendine geldi. A Grubunda son sırada bulunan Ladikspor dışında kalan takımların hepsi her an zirveye yükselebilir. Her takım her takımı yenebiliyor ya da birbirinden puanlar alabiliyor. B Grubunda durum oldukça karışık. Her sezon olduğu gibi bu sezona da fırtına gibi başlayan, iki haftadır da liderlik koltuğunu elinde bulunduran Konya’nın köklü takımlarından Yeni Meramspor’un ateşi aniden söndü. Mor-beyazlılar, Maliyespor yenilgisinden sonra Akşehir Endüstrispor karşısında da 5-1’lik yenilgiden kurtulamadı ve 4. sıraya kadar geriledi. İddialı Maliyespor, konuk ettiği Kadınhanı Belediyespor önünde açık farklı bir galibiyet beklerken kelimenin tam anlamıyla hüsrana uğradı ve sahadan 2-1’lik yenilgiyle ayrılarak 3. sırada kendine yer bulabildi. Rakibini yenmeyi başaran Kadınhanı Belediyespor ise, 2. sıraya tırmandı. Sezon başlangıcı pek parlak olmayan siyah-beyazlıların istikrarı sürdürmesi halinde, şampiyonluğu yakalaması içten bile değil. A Grubuna oranla çekişmenin daha üst seviyede olduğu B Grubunda son sıradaki Ilgınspor haricinde her takım mutlu sona ulaşabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri