Beyşehir üniversite şehri oluyor

YÖK Genel Kurulunun son toplantısında, Beyşehire 4 yıllık Selçuk Üniversitesi Beyşehir Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulunun açılması ilçede eğitim alanında önemli bir gelişme olarak yorumlandı.
Türkiye’de 4 yıllık yüksekokulların 16’sının Beyşehir’de kurulacağını belirten Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Kürşat Güleş, “4 yıllık Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Beyşehir’de üniversiteleşmeyi hızlandıracak ve buradaki turizm sektörünün gelişmesi ve sektöre nitelikli yöneticiler kazandırılması yönünde büyük katkılar sağlayacak”dedi.Güleş, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Genel Kurulu’nun son toplantısında, Beyşehir’e 4 yıllık Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu kurulması kararının alınmasının ardından bölgede büyük bir sevincin yaşandığını ifade etti. Güleş, yeni kurulacak olan 4 yıllık Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu’nun Beyşehir’de üniversiteleşmeyi hızlandıracağını, yöredeki turizm sektörünün gelişmesinin yanı sıra, sektöre nitelikli yöneticiler kazandırılması yönünde çok büyük katkılar sağlayacağını söyledi.
Güleş, Turizm uzmanları ve turizm yatırımcılarının Beyşehir’e 4 yıllık yüksekokul kurulmasını önemli bir gelişme olarak yorumladıklarını da belirtirken gerekli altyapının oluşturulması sonrasında dört yıllık Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu’nun da Beyşehir’e kazandırıldığını kaydetti.
Güleş, “2009 yılı Mayıs ayı içerisinde üniversite senatosunda görüşülmek üzere mevcut yüksekokulumuza ek bölümler teklifine ilaveten, bir de dört yıllık Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu için başvuruda bulunmuştuk. Üniversitemiz senatosunda görüşülen teklifimiz doğrultusunda YÖK’e böyle bir başvuru yapılması kararı alındı. Ardından YÖK de 4 yıllık yüksekokulun Beyşehir’e kurulması için karar aldı ve kararın yürürlüğe girmesi için Bakanlar Kurulu’na gönderdi.
Yüksekokulun kurulması sürecinde büyük katkıları olan başta Rektörümüz Süleyman Okudan ve Akkanat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akkanat’a, Beyşehir Kaymakamı Cumali Atilla, Belediye Başkanı İzzet Taşcı teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu hizmetin gerçekleşmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül, Akkanat Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Akkanat, Beyteks İşletme Müdürü Cahit Dursun ile Beyşehir basınına da minnet borçluyuz. Beyşehir üniversite kenti olma yolunda dev bir adım atmıştır. Türkiye’de 16.sı olacak Turizm ve Otel İşletmeciliği Beyşehir için çok büyük şans ve başarıdır. Tüm Beyşehir’e ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum” ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Merhaba Şehir Haberleri