Beyşehir-Konya yolu artık bitsin!

2011 yılında yapımına başlanan ve her yıl neredeyse bu yıl sonunda bitirilecek denilen Konya-Beyşehir yolunda sona geliniyor. 93 kilometrelik yolun, yıl sonunda ulaşıma açılması planlanıyor

Dizilere konu olan ve 6 yıldır bitirilemeyen Konya-Beyşehir Yolu'ndaki çalışmalar hızla devam ediyor. 2015 yılının sonunda yol yapım çalışmalarının bitirilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten siyasiler, yanılmıştı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış dahi 2015 yılında verdiği demeçlerde Beyşehir-Konya duble yolunun 2015 yılında hizmete açılacağı müjdesini vermişti. Akış, bunu söylerken Toplam uzunluğu 93 kilometre olan yolun sadece 22 kilometresi bitmiş, büyük bir çoğunluğu ise bitmemiş durumdaydı.

FİRMADA AKSAKLIK VAR DENİLMİŞTİ

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu da çalışmaların 2015 yılının sonunda bitirileceğini defalarca söylemişti.  Yolun yapımını zorlayan 4 köprü vardı ve bu köprülerin 2015'te hepsi bitirilmişti. 2015 yılının Temmuz yada Ağustos ayı gibi Beyşehir Konya yolu arasındaki bölünmüş yol çalışmalarında son noktaya gelineceği ve yolun ulaşıma açılacağı aktarılmıştı. Yolun, verilen tarihlerde bitirilmemesine gerekçe olarak da; çalışılan firmadaki aksaklıklar gösterilmişti.  

YÜZDE 67'Sİ TAMAMLANDI

Karayolları 3. Bölge Müdürü Turgut Aydın, Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunarak, Beyşehir-Konya duble yolunun yıl sonunda tamamlanacağını belirtti. Aydın,“Çalışmalarımız, son hızla devam ediyor” dedi. 3 ayrı firma ile çalıştıklarını dile getiren Aydın, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben müdürlüğe getirilmeden önce, yolda 25 kilometrelik bir kısım bitirilmişti. Yüzde 25 gibi bir kısmı tamamlanmıştı. Şuan itibari ile Beyşehir-Konya yolunun yüzde 67'sini tamamladık. Yıl sonunda inşallah, hizmete girecek.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri