Beyşehir Gölü kıyılarında kuş gözlem platformu kuracaklar

Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'nde mimarlık tasarımı öğrenimi gören öğrenciler, öğretim görevlileri ile birlikte bir proje kapsamında incelemelerde bulunmak Beyşehir ilçesini ziyaret etti.

Fakültenin Bölüm Başkanı Doç.Dr.Dicle Aydın, Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr.Yavuz Arat, Doç.Dr.Mehmet Uysal ile Yrd.Doç.Dr.Derya Aslan'dan oluşan akademisyenler, öğrencilerle birlikte Beyşehir ilçesindeki Yeşildağ Leylekler Vadisi ile Adaköy mahallesindeki Leylekler Tepesi'nde gözlem ve incelemelerde bulundu.

Konya Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, gezi esnasında eşlik ettiği heyete bölgede yaşam süren leylek kolonilerinin yaşam alanları ve kuş gözlem yerleri ile ilgili bilgiler verdi.

Gezinin ardından Selçuk Üniversitesi (SÜ) Kuş Gözlem Topluluğu Akadenik Danışmanı Yrd.Doç.Dr.Mustafa Arslan tarafından incelemeye gelen heyete Kuş Gözlem Topluluğu'nun faaliyetleri ile bölgede yaşam süren ve gözlemini yaptıkları kuş türleri ile ilgili bilgiler verildi. 

Arslan, Beyşehir Gölü Milli Parkı'nın kuş çeşitliliği yönünden oldukça zengin bir potansiyele sahip olduğunu dile getirirken, zaman zaman  ender görülen kuş türlerinin de bölgeyi ziyaret edebildiğini belirtti.

Arslan, bölgenin milli park olarak koruma altında olmasından dolayı av için ateşli silah sesleri duyulmamasının kuş potansiyelinin artmasında önemli bir etki yarattığını da sözlerine ekledi. 

Heyetin Beyşehir Gölü kıyılarında oluşturmayı planladıkları kuş gözlem platformu için çalışma yürüttükleri de belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri