Temmuz ayında göreve başlayan Başhekim Dr. Gökhan Darılmaz, 6 ay içerisinde polikliniklerde yapının oturmasını ve servislerin açılmasını hedeflediğini açıklamıştı. Gerekli atamaların yapılması ve cihazların temininin ardından acil ile birlikte klinik servisler, faaliyete başlıyor.
Konu ile ilgili gazetemizin sorularını cevaplandıran Başhekim Op. Dr. Gökhan Darılmaz, acil ve klinik servislerle birlikte 2 ameliyathaneyi de hizmete başlatacaklarını ifade etti. Bu eksiklerin giderilmesiyle hastanenin önemli bir aşama katettiğini belirten Dr. Darılmaz, hekim ve yardımcı personel eksiklerinin giderilmesinde de sona yaklaşıldığını dile getirdi. “Hastanemizde şu anda 30 uzman hekim var. 9 uzman hekim daha tayin oldu” diyen Dr. Gökhan Darılmaz, göreve geldiği dönemde Beyhekim’in kadrosunda sadece 3 uzman hekimin bulunduğunu, 4,5 ay gibi kısa bir süre içerisinde bu sayının 39’a ulaştığını hatırlattı. Dr. Darılmaz, 1,5 ay sonra da hastanenin diğer birimleri ve diğer ameliyathanelerinin hizmete açılacağını vurguladı.
HASTANEDE İHTİYAÇ OLAN BRANŞLAR
Son olarak ataması yapılan 9 uzman hekimin ardından hastanenin sadece beyin cerrahisi ve kardiyoloji branşlarında eksiğinin kaldığını kaydeden Dr. Gökhan Darılmaz, “Ancak bu eksiğimizin hızla giderilmesi için de Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunuyoruz. Yardımcı sağlık personeli açısından da gün geçtikçe eksiklerimiz gideriliyor. Nöbet sistemine geçmek için yeterli sayıya ulaşıyoruz” diye konuştu.
Beyhekim Devlet Hastanesi’nin sorunlarının çözülmesi, eksiklerinin giderilmesi için defalarca Ankara’ya giderek Sağlık Bakanlığı bürokratları ile görüştüğünü kaydeden Dr. Gökhan Darılmaz, bu süreç içerisinde Konya Milletvekili Prof. Dr. Sami Güçlü ve İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci’nin yoğun çaba sarf ettiğini söyledi. Hastanede halen eksikler bulunmasına rağmen günlük poliklinik tedavi sayısının 400’lü rakamlara ulaştığını açıklayan Dr. Darılmaz, yoğun bakım ve bütün birimlerin tamamlanmasının ardından 2010 Ocak ayında açılış töreni yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
ULAŞIM SORUNU HASTANEYE ULAŞIMI ZORLUYOR
Öte yandan Beyhekim Devlet Hastanesi’ne gitmek isteyen vatandaşlar, halen ulaşım sorunuyla karşı karşıya. Hastaneye yakın mahallelerde ikamet eden vatandaşlar, tramvay ve ara hat otobüsünden oluşan ikili ulaşımın çok zaman alması ve sıkıntılı olması nedeniyle şehir merkezindeki hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Beyhekim Devlet Hastanesi, hem Bosna Hersek Mahallesi’ne, hem de Cumhuriyet ve Aydınlıkevler mahallelerine şehir merkezindeki hastanelerden daha yakın. Ulaşım sorununun çözülmesi için Beyhekim’e bu mahallelerden taşıma yapabilecek otobüs ve dolmuş hatları konulmalı. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi ile Minibüsçüler Odası’nın bu konuda üzerine düşen görevi yapmasını bekliyor.