Beyhekim oturuyor

Yatırımlarla eksikleri tamamlanan Beyhekim Devlet Hastanesinde hedef; Yoğun Bakım Ünitesinin kurulması. Hastane için halen en önemli sorun ulaşım

HEDEFLERE 9 AYDA ULAŞILDI

Beyhekim Devlet Hastanesi, hizmete giren ameliyathaneleri, Sterilizasyon Ünitesi ve son sistem laboratuarları ile eksiklerini birer birer tamamlıyor. Başhekim Op. Dr. Gökhan Darılmaz, göreve geldiği dönemde belirlediği 1 yıllık hedefe 9 ayda ulaştıklarını kaydetti. Hastanede kurulan son sistem laboratuarlarda 2. basamağa yönelik bütün tahlillerin yapılabildiğini kaydeden Dr. Darılmaz, müracaat sayısının 4 kat arttığını vurguladı.

BEKLEME SÜRESİ EN AZ HASTANE
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın destekleriyle Yoğun Bakım Ünitesi’nin kurulması için çalıştıklarını anlatan Dr. Gökhan Darılmaz, 16 Kasım 2009’dan bu yana Acil Servis’e 7 bin 611 hastanın müracaat ettiğini, yapılan ameliyat sayısının ise 140’ı aştığını kaydetti. Dr. Gökhan Darılmaz, hastanede yapılan düzenlemelerle bekleme süresinin en aza indirildiğini vurguladı. Öte yandan ulaşım Beyhekim’in halen en önemli sorunu.
Beyhekim’de ilkler

Hizmete giren ameliyathaneleri, Sterilizasyon Ünitesi ve son sistem laboratuarları ile Beyhekim, Bölge Hastanesi olma yolunda eksiklerini birer birer tamamlıyor


2007 Temmuz ayında poliklinik hizmetlerine başlanan, 2009 yılı Haziran ayında Başhekim Op. Dr. Gökhan Darılmaz’ın atanmasının ardından eksikleri tamamlanmaya başlanan Beyhekim Devlet Hastanesi, örnek hastane olma yolunda ilerliyor. Yazır bölgesinde kurulan Beyhekim Sağlık Kompleksi’nin hizmete giren ilk yatırımı olan Beyhekim Devlet Hastanesi’nin acil servisi 16 Kasım 2009’da, yıl sonuna doğru da yataklı birimleri ve ameliyathaneleri hizmete açılmıştı. Başhekim Op. Dr. Gökhan Darılmaz, hastanede gelinen noktayı ve yapılan son yatırımları gazetemize anlattı.
STERİLİZASYON VE LABORATUARLARI İLE ÖRNEK
Hastanenin Sterilizasyon Ünitesi’ni hizmete açtıklarını kaydeden Dr. Darılmaz, cerrahi aletleri hiçbir hastaneye göndermeden Beyhekim’de sterilize ettiklerini belirtti. “Şu anda Sterilizasyon Ünitesi ile hastane arasında işlem görecek ve acildeki hastaların doğrudan ameliyata alınabilmesini sağlayacak şekilde iki yük asansörünün inşaatı yapılıyor. Asansörler 15 gün sonra hizmete girecek ve böylece ameliyattan kirli malzeme ve temiz malzeme ayrı yerlerde işlem görmüş olacak. Bu sistem şu anda Türkiye’de sadece bir hastanemizde bulunuyor. Aynı süre içerisinde Tıbbi Atık Ünitesi de hizmete girecek” diyen Dr. Gökhan Darılmaz, Konya’nın en modern Biyokimya, Mikrobiyoloji ve Patoloji laboratuarlarının hastanede hizmete başladığını kaydetti.
Dr. Gökhan Darılmaz, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Bu laboratuarlarda hemen hemen her tetkik yapılabiliyor ve tetkik için alınan parçalar hiçbir yere gönderilmeden doğrudan analiz edilebiliyor. Daha önceden hizmete giren fizik tedavi ünitemizin eksikleri giderilerek çok aktif bir şekilde halkımızın hizmetine sunuldu. Fizik tedavide günlük 40 seans yapılıyor. Fizyoterapist tayini yapılırsa bunların hafta sonu da dahil seans sayısı 2 katına çıkartılabilir. Tayin olan kardiyoloji uzmanının kısa sürede göreve başlaması ile birlikte daha önce alınan eko-efor-holter cihazları hizmete başlayacak. EEG cihazı, nöroloji uzmanının atanması ile birlikte hastaların hizmetine sunuldu. Kısa süre sonra EMG cihazını da çalıştıracağız. Bunun yanı sıra kısa süre sonra yapılacak yeni ihalelerle tüm branşlarda aktif ameliyat ve teşhis imkânları (endoskopi gibi) sağlanabilecek.”
MÜRACAAT SAYISI 4 KATI AŞTI
Aylık hasta sayısının 2 bin 500’den 11 bine çıkarak 4 kat arttığını kaydeden Dr. Gökhan Darılmaz, göğüs cerrahisi, çocuk cerrahisi, endokrinoloji ve gastroenteroloji branşlarında uzman hekime ihtiyaçlarının bulunduğunu vurguladı. Yardımcı sağlık personeli açığına da dikkat çeken Dr. Darılmaz, “Bundan sonraki en önemli projemiz Yoğun Bakım Ünitesi’nin kurulmasıdır. Selçuklu Belediye Başkanımızın da destekleriyle bu projeyi kısa sürede tamamlayacağız” diye konuştu. Hastanenin servislerinin birer birer açımasının ardından 1 yıllık hedeflerini 9 aya indirdiklerini kaydeden Dr. Gökhan Darılmaz, “3 ay önceden hastane olarak hazır hale geldik. Burada eski Bakanımız ve Milletvekilimiz Sayın Sami Güçlü’nün verdiği desteği özellikle vurgulamak istiyorum. Sami Bey’in destekleri ile Hudut Sahilleri Genel Müdürlüğünden hastanemize ücretsiz olarak cihaz temin ettik. Ayrıca 16 dedektörlü bilgisayarlı tomografi cihazı şu anda ihale aşamasında” değerlendirmesini yaptı.
RAKAMLAR VE DETAYLARLA BEYHEKİM DEVLET HASTANESİ
8 Mart 2010 tarihine kadar servislere 48 bin 162 hasta müracaat ederek muayene oldu, 400’ün üzerinde hasta yataklı tedavi gördü.
Hizmete açıldığı 16 Kasım 2009’dan bu yana Acil Servis’e 7 bin 611 hasta müracaat etti.
Ameliyat yapılan hasta sayısı 140’ı aştı. Hastanede günlük hasta sayısı 600-800 arasında değişiyor.
Hastanede 48 uzman hekim, 10 pratisyen hekim, 90 yardımcı sağlık personeli, 5 teknik personel ve 11 genel idare personeli hizmet veriyor.
320 yatak kapasitesine sahip hastanede 217 oda yatan hastalar için tahsis edildi. Bu odalardan 47’si tek yataklı, 86’sı çift yataklı, 17’si de üç yataklı olarak düzenlendi.
Beyhekim’de kurulan laboratuarlar son teknoloji ile hizmet veriyor. Patoloji Laboratuarı’nda tüm doku tahlilleri yapılabiliyor. Biyokimya Laboratuarı’nda da ikinci basamak sağlık kuruluşlarına yönelik tüm tahliller seri olarak gerçekleştirilebiliyor.
Hastanede kan tüpleri pnömatik sistemle seri ve el değmeden taşınıyor. Hastaların yorulmaması için her katta kan alınabilecek şekilde sistem kurulmuş.
Her doktora ayrı poliklinik açılarak bekleme süresi en aza indirildi.
HASTANE İÇİN EN ÖNEMLİ SORUN HALEN ULAŞIM
Öte yandan Beyhekim Devlet Hastanesi’nin bulunduğu bölgeye ulaşım sorunu, hastanenin gelişimini ve vatandaşların kolayca hizmet alabilmesini olumsuz etkiliyor. Hastane yönetiminin kurduğu temaslar sonucunda Büyükşehir Belediyesi’nin Bosna Hersek Mahallesi’ne otobüs sefer sayısını artırdığı öğrenilirken, halen dolmuş hattının hizmete başlamaması önemli bir eksiklik olarak dikkat çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri