Beyhekim, örnek hastane olmak istiyor

Konya Beyhekim Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökhan Darılmaz, hastanenin hizmete girdiği 2 yıldan bu yana yoğun bir çalışma içine girdiklerini belirterek, Sağlık Bakanlığı ve halkın nezdinde örne
Konya Beyhekim Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökhan Darılmaz, hastanenin hizmete girdiği 2 yıldan bu yana yoğun bir çalışma içine girdiklerini belirterek, Sağlık Bakanlığı ve halkın nezdinde örnek hastane olmayı hedeflediklerini söyledi.
Beyhekim Devlet Hastanesi Konferans Salonunda düzenlediği basın toplantısında konuşan hastane başhekimi Op. Dr. Gökhan Darılmaz, 2009 yılı Şubat ayında hizmet vermeye başlayan hastanenin 320 olan yatak sayısının yeni açılan servislerle 420’ye yükseldiğini kaydetti. Günde ortalama 2 bin 750 ile 3 bin 500 kişinin tedavi için hastanelerine geldiğini anlatan Op. Dr. Darılmaz, bir yıl içinde 14 bin 703 hastanın yatarak tedavi gördüğünü, acil servise 144 bin 138 kişinin müracaat ettiğini, polikliniklerden 576 bin 267 kişinin sağlık hizmeti aldığını, 9 bin 381 kişinin ameliyat edildiğini ve bin 49 kişinin doğum yaptığını dile getirdi.
Başhekim Op. Dr. Darılmaz, Sağlık Bakanlığı’nın hastaneler kategorisinde “B” grubunda yer alan hastaneyi “A2” grubuna yükseltip verilen hizmet sayısını artırmayı istediklerini ifade ederek, “Bu konuda girişimlerimiz ve gayretlerimiz oldu. Yeni açmayı hedeflediğimiz bazı servislerle isteğimize ulaşabiliriz. Tıbbi cihaz bakımından Konyalı hayırseverlere ihtiyacımız var. Yanık odası yapmak istiyoruz” dedi.
Merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesinde bulunan hastanelerinin şehrin giriş noktasında olması nedeniyle birçok hastanın kendilerine müracaat ettiğini, kent merkezindeki diğer hastanelere giden hasta sayısı ve yoğunluğun azaldığını bildiren Başhekim Op. Dr. Darılmaz, “Türkiye’de bazı hastanelerde bulunan Robotik Cerrahi Sistemi’nin Konya’ya getirilerek hastanemize kurulmasını istiyoruz. Bu cihazın hastanemize gelmesi bizi çok mutlu eder. Bir diğer isteğimizde bulunduğumuz sağlık kompleksi içinde yer alan 4 hastanenin birleşmesi. Bu birleşmede diğer hastanelerin Beyhekim Devlet Hastanesi çatısı altında toplanmasına talibiz” diye konuştu.
Op. Dr. Darılmaz, bütün personelin şevk ve istekle çalışması sayesinde 5 yıllık hedeflere 2 yılda ulaştıklarını anlatarak, koroner, yeni doğan ve nöroloji yoğun bakım üniteleri, her kata 2 suit oda, 7. ameliyat odası, evde bakım hizmeti, B tipi 112 ambulans birimi, Bosna Hersek semt polikliniği ve anne oteli uygulamalarının 1 yıl içinde hizmete girdiğini sözlerine ekledi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri