‘Beyaz Masal’ görücüde

Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü’nün Süvari Tekstil desteğiyle gerçekleştirdiği ve pamuğun öyküsünü anlatan sergi, beğeni topluyor. Serginin açılışına Konya’dan da katılım vardı
Anadolu Ajansının kuruluşunun 90. yıl etkinlikleri kapsamında, Adana Bölge Müdürlüğü çalışanlarının, Süvari Tekstil desteğiyle ''tohumdan konfeksiyona pamuğun öyküsü''nü fotoğraflayarak oluşturduğu ''Beyaz Bir Masal'' isimli sergi, beğeni topluyor.
Adı Çukurova ile özdeşleşen pamuğun üretim alanlarının giderek daralmasına dikkati çekmeyi amaçlayan ve AA Adana Bölge Müdürü Ersin Altınsoy'un küratörlüğünde gerçekleşen sergide, AA muhabirleri Dilek Akın, Aykut Ünlüpınar, Volkan Kaşık, Seçkin Yalçın ve Haşmet Bahadır Laçin'in objektifinden 50 fotoğraf yer alıyor.
Pamuğun tohumdan konfeksiyona dönüşünceye kadar her aşamasının fotoğraflarla yansıtıldığı sergi kapsamında Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan katalogda ise 86 fotoğraf bulunuyor. Belgesel tarzda hazırlanan ve pamuk tarımının Osmanlı'dan günümüze kadar geçirdiği evrelerin de konu edildiği katalog yurt içi ve yurt dışında dağıtılacak.
AA Genel Müdürü Hilmi Bengi, serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, ''Çukurova'nın beyaz altını'' olarak nitelenen pamuğun tohumdan konfeksiyona kadar geçen serüveninin, nisan ayından bu yana süren bir çalışmayla fotoğraflandığını kaydetti. Bengi, sergide 50 fotoğrafın bulunduğunu, katalogda ise 86 fotoğrafın yer aldığını kaydetti. Bengi, Süvari Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun ise çalışmaları dört ay önce başlayan serginin, uzun bir süreçte ortaya çıktığını belirterek, ''Pamuğu çalıştık. Çünkü pamuk, Adana ve Türkiye için çok önemli. Pamuk denilince, Adana'nın zenginliklerini hatırlıyoruz. Her yönüyle bir simge ama son dönemde biraz unutulmaya başlandı. Biz de hatırlatmak istedik'' diye konuştu.
PAMUK HAYATIN HER KARESİNDE
TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AKP Adana Milletvekili Vahit Kirişçi ise pamuğun insanların doğduğu gün sarıldığı bezin ve mezara konulduğu gün de kefenin ana maddesi olduğunu belirtti. Adana Vali Vekili Fikret Deniz ise hükümetin verdiği destek sayesinde Adana'da pamuk ekiminin, geçmişte olduğu seviyeyi yakalayacağına inandığını kaydetti. AA Adana Bölge Müdürü Ersin Altınsoy da konuşmasında, tohumdan konfeksiyona emek yoğun bir üretimi mümkün olduğunca yalın fotoğraflarla belgeselci bir bakış açısıyla yansıtmaya çalıştıklarını söyledi. Açılış törenine katılan davetliler arasında çok sayıda protokol üyesi ile birlikte Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan ile Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir de vardı. 1-10 Ekim tarihleri arasında da M1 Adana Merkez Alışveriş Merkezi'ndeki salonda görülebilecek sergi, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa başta olmak üzere birçok büyük kentte sanatseverlerle buluşacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri