Beyaz kirazı ucuza yiyeceğiz

Beyaz kiraz'ın başkenti olarak bilinen Konya'nın Ereğli ilçesinde hasat üreticiyi memnun etmezken, bol ürün nedeniyle fiyatlarda artış beklenmiyor
Beyaz kiraz'ın başkenti olarak bilinen Konya'nın Ereğli ilçesinde hasat üreticiyi memnun etmezken, bol ürün nedeniyle fiyatlarda artış beklenmiyor.
Bu yıl yağışların fazla olması nedeniyle beyaz kirazda lekelenmelerin olduğunu kaydeden üreticiler, "Verim yüksek ama kalite düşük" değerlendirmesinde bulundu.
Yurt dışına ithal edilen kirazın kalite sorunu nedeniyle bu yıl fiyatının da beklenen seviyeye gelmediğini belirten üretici Ramazan Gökoğlu, "Geçtiğimiz yıllarda kirazda verim daha düşüktü ama kalitesi çok iyi idi. Bu yıl yağışların fazla yağması ve sıcakların geç gelmesi beyaz kirazda lekelenmeyi de beraberinde getirdi. Şu an kirazları topluyoruz. Biz özellikle yurt dışına ithalat yapan firmalarla çalışıyoruz. Son yıllarda beyaz kiraz ekiminin yoğunluk kazanmasıyla bu yıl oldukça fazla kiraz var. Bu yıl kiraz bolluğu nedeniyle fiyatlarda aşırı bir artış yaşanması beklenmiyor" dedi.
Beyaz kirazın 1 lira 50 kuruştan alıcı bulduğunu ifade eden Gökoğlu, "Daha kaliteli ürünlerin fiyatı daha artıyor. Kaliteli ürünlerin bulunduğu meyve bahçelerinde ürünlerin toptan satışının da yapıldığını duyuyoruz" şeklinde konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri