Beyaz eşyadaki indirimler sevindiriyor

Beyaz eşyadaki ÖTV ve KDV indirimi sektör çalışanlarını ve vatandaşları sevindirdi.

Geçtiğimiz aylarda Amerika’da başlayıp dalga dalga devam eden ekonomik kriz, etkilerini her geçen gün biraz daha artırıyor. Krizin etkilerini en aza indirmek için hükümet tarafından açıklanan önlem paketleri, piyasayı bir nebze olsun rahatlattı. Hükümetin açtığı dördüncü önlem paketi de en çok beyaz eşya sektörünü sevindirdi. Açıklanan önlem paketinde beyaz eşyada yüzde 6-7 olan ÖTV sıfıra, ev ve ofis mobilyalarında KDV indirimi yüzde 18’den yüzde 8’ düşürüldü. Vergideki bu indirimlerle birlikte beyaz eşya satışlarında gözle görülür bir artış yaşandı.
KRİZİN OLUMSUZ ETKİLERİ SİLİNDİ
Açılan önlem paketi ile birlikte beyaz eşya fiyatlarında ciddi oranlarda indirim olduğunu ifade eden beyaz eşya satıcısı Şeref Kamışçıoğlu, ekonomik krizin etkilerinin sektörel bazda en aza indiğini belirtti. Önümüzdeki 3 ay boyunca sürecek olan kampanyaya bazı bankaların da destek verdiğini dile getiren Kamışçıoğlu, “ÖTV ve KDV indiriminin yanı sıra bankalar da taksit erteleme, taksit atlatma, vade uzatma gibi kampanyalarla sürece destek oldu. Bu sayede satışlarımız büyük ölçüde artış gösterdi. Ekonomik krizle birlikte beyaz eşya sektöründe yüzde 40’a varan oranlarda daralma görülmüştü. Biz ise krizi yüzde 10 dolaylarında yaşadık” diye konuştu.
Ay bazında bir değerlendirme yapıldığı zaman açılan önlem paketi ile birlikte satışlarının ortalama 4 misli arttığını ifade eden Kamışçıoğlu Beyaz Eşya Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kamışcıoğlu, önümüzdeki 3 ay boyunca işlerinin yoğun bir şekilde devam edeceğini umut ettiklerini söyledi. Beyaz eşya sektöründe genellikle yıl sonlarında cazip fiyatlar görüldüğünü kaydeden Şeref Kamışçıoğlu, yaz aylarında da düğünlerin artmasına paralel olarak beyaz eşya satışlarının da arttığını ifade etti. Yaz döneminin beyaz eşya sektörüne bir olumlu etkisinin de klima olduğuna dikkat çeken Kamışçıoğlu, özellikle yaz döneminde klima satışlarının büyük oranlarda arttığını belirtti.
İNSANLAR ARTIK MODERN OLANI TALEP EDİYOR
Eskiden çok zorunlu olmadıkça vatandaşların beyaz eşya almadıklarını ifade eden Şeref Kamışçıoğlu, “Halk bir zamanlar elindeki beyaz eşyayı kullanılamayacak hale gelinceye kadar kullanıyor, son çare olarak yeni bir eşya alıyordu. Ancak günümüzde insanlar her zaman en yeni ve en modern olanı talep ediyor. Bu nedenle de işlerimiz yolunda gidiyor” ifadelerini kullandı. Şeref Kamışçıoğlu ayrıca, ÖTV ve KDV indiriminin yeni evlenecekler için bir fırsat olduğunu belirterek, bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğine dikkat çekti.
BEYAZ EŞYA FİYATLARI NE KADAR DÜŞTÜ?
Firma olarak yılbaşından bu yana KDV indirimi yaptıklarını ve buna ilave olarak ÖTV indiriminin de gelmesiyle birlikte fiyatların daha da düştüğünü dile getiren Şeref Kamışçıoğlu, beyaz eşya fiyatlarındaki ÖTV ve KDV indiriminden öncesi ve sonraki fiyatları genel olarak şu şekilde açıkladı: “Buzdolabı indirimden önce bin 1440 lira, indirimden sonra bin 80 lira; çamaşır makinesi indirimden önce 980 lira, indirimden sonra 745 lira, bulaşık makinesi indirimden önce 939 lira, indirimden sonra 690 lira; LCD televizyon indirimden önce bin 237 lira, indirimden sonra 930 lira; 19” monitör dahil masa üstü bilgisayar indirimden önce bin 159 lira, indirimden sonra 870 lira ve diz üstü bilgisayar indirimden önce 949 lira, indirimden sonra 820 lira.” n RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri