Beyaz eşya satışlarındaki artış sevindirdi

Düğün sezonu kaldığı yerden devam ediyor. Düğün hareketliliği en çok beyaz eşya dükkanlarına yaradı.

Esnaf, Kurban Bayramı’na kadar yoğunluğun devam edeceğini belirterek, satışlardan memnun olduklarını belirtti. Kolat Pazarlama Satış Şefi Gökhan Yavuz, düğün sezonunda beyaz eşya satışlarının yükseldiğini söyledi.

Kurban Bayramı’na az bir süre kala çeşitli kampanyalar yaparak satışlarını artırmayı hedeflediklerini ifade eden Yavuz, “Kredi kartlarına daha önce 12 taksit yapıyorduk. Artık 9 taksit yapıyoruz. Bu tüketiciyi ve bizi biraz olumsuz etkiledi. Ama firmalar bankalarla anlaşarak bu sorunu da ortadan kaldırdı. Artık bankalar aracılığıyla taksitler 36 aya kadar yapılıyor. Sadece bankanın tüketiciye onay vermesi gerekiyor” dedi. Düğün sezonunu iyi değerlendirmek istediklerini kaydeden Yavuz, “Özellikle bu sene donduruculara büyük ilgi var. 7 yıla kadar garanti verildiği için müşterinin ilgisini çekiyor. Derin dondurucu da sadece Konya’da değil tüm Türkiye’de en çok satılan beyaz aşyalar arasına girdi. Çeyiz paketleri de var. Bu paketin içerisinde zorunlu ihtiyaç olarak görülen beyaz eşyalar var” diye konuştu. Konya esnafının satışlarındaki tabloyu çiftçinin belirlediğini söyleyen Yavuz, “Çiftçinin hasadını borçsuz bir şekilde yapıp düğün parasını çıkardıktan sonra Konya’daki bütün esnaflar kazanır. Konya piyasasının hareketlenmesi çiftçinin elinde. Özellikle beyaz eşya, altın ve giyim sektörü güzel bir sezon geçiriyor. Bu yaz çiftçi beklediğini belki alamadı ama zarar da etmedi. Bize bu şekilde yansıyor” diye konuştu.


ÇEYİZ PAKETİ İLGİ GÖRÜYOR
Düğünlerin azalmasıyla satışlarının düşeceğini kaydeden Yavuz, “Ama yine düzenlenen kampanyalar ile Konya esnafı bunun altından kalacaktır. Çünkü; teknoloji çok hızlı bir şekilde gelişiyor ve sezon ya da mevsimi olmuyor. Bu günlerde ultra HD televizyonlar yoğun ilgi görüyor. Bu televizyonlar piyasaya girer girmez satışlarda patlama oldu. Aynı şekilde elektronik eşyaların geneli dokinmatik oldu. Bundan dolayı vatandaşlar, eskisini getirip yenisini alıp gidiyor. Derin dondurucular 820 liradan başlıyor. Buzdolabı da  bin liradan başlıyor. Çamaşır makinesi 650 lira, bulaşık makinesi ise 570 lira taban fiyatı ile satışlarımız gerçekleşiyor. Ama düğüncüler genellikle çeyiz paketini tercih ediyor. Çünkü; Buzdolabı, çamaşır-bulaşık makinesi ve fırın içerisinde 2 bin 700 liradan satış yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
MEHMET AKİF SÜTÇÜ - merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri