Beyaz Bal Davası Ertelendi

Beyoğlu’nda, boşanma davası açtığı kocası tarafından 27 yerinden bıçaklanarak öldürülen Beyaz Bal cinayeti ile ilgili davaya İstanbul Adliyesi’nde devam edildi. Dava öncesi adliye önünde toplanan bir grup, kadın cinayetlerine karşı...

Beyoğlu’nda, boşanma davası açtığı kocası tarafından 27 yerinden bıçaklanarak öldürülen Beyaz Bal cinayeti ile ilgili davaya İstanbul Adliyesi’nde devam edildi. Dava öncesi adliye önünde toplanan bir grup, kadın cinayetlerine karşı eylem yaptı.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında, boşanma davası açan Beyaz Bal (36) Beyoğlu’nda 27 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Cinayetle ilgili kocası Osman Bal gözaltına alınmıştı. Beyaz Bal davasına bugün İstanbul Adliyesi’nde devam edildi. Duruşma önceci adliye önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup eylem yaptı. Grup, ‘Kadınları korumak için devlet göreve’ yazılı pankart açtı. ‘Beyaz Bal için adalet istiyoruz’, ‘Kadın cinayetlerini durduracağız’ şeklinde slogan atan grup, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, kadın cinayetlerinde devletin rolünün olduğu vurgulandı. Grup, eylemin ardından destek amacıyla duruşmaya girdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelenirken, savcı da davayla ilgili mütalaasını sundu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri