Beton elemanları tesisi üretimi sürdürüyor

Tatlıcak Mahallesi’nde kurulan tesis, yıllık 300 bin metrekare parke ve bordür üretimi kapasitesine sahip.

Karatay Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Temmuz ayında 123 bin metrekare arsa ve bin 551 metrekare de inşaat alanında yapımını tamamlayarak hizmet vermeye başlayan Beton Elemanları Üretim Tesisi sayesinde 1 yıldır altyapı çalışmalarında kullandığı tüm kilit parke ve bordür taşını kendisi üretiyor.

Tatlıcak Mahallesi’nde kurulan tesis, yıllık 300 bin metrekare parke ve bordür üretimi kapasitesine sahip. Günlük 1250 metrekare parke veya 1000 metretül de bordür üretebilen tesis, 1551 metrekare kapalı depolama alanıyla adeta bir fabrika gibi çalışıyor.

KARATAY BELEDİYESİ TÜM KİLİT PARKE VE BORDÜRÜ KENDİ ÜRETİYOR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Belediyesi Beton Elemanları Üretim Tesisi’nin kendileri için taşıdığı öneme dikkatleri çekti.

Hasan Kılca, Karatay Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla kurduğu tesisin belediyenin altyapı çalışmalarında büyük bir rol oynadığını belirterek; “Hem asfaltımızı hem de parke ve bordürümüzü kendi tesislerimizde üretiyoruz. Böylelikle daha çok, daha kızlı ve çok daha kaliteli hizmet üretiyor hem de bütçemize katkı sağlamış oluyoruz. Tesisimizi geçtiğimiz yıl açmıştık ve o günden bu yana geçen bir yıllık süreçte de 50 milyon TL gibi önemli bir oranda katma değer ürettik. Yine bu süreçte tesisimiz için aldığımız araç, cihaz, ekipman ve malzemelerimizi de amorti etmiş olduk. Burada yıllık 300 bin metrekare parke ve bordür üretimi yapılıyor. Günlük ise ortalama 1250 metrekare parke ve 1000 metretül de bordür üretimi yapılabiliyor. Karatay Belediyesi üreten bir belediye bu amaçla aynı zamanda ürettiği ürünlerin standartlarının da yüksek olması için ciddi bir emek ve gayret sarf ediyoruz.”

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri