Beta Ziraat A.Ş. ödüle layık görüldü

Bitki Islahçıları Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte tohumculuk ve bitki ıslahı konusunda sektöre yaptığı katkı ile fark yaratan AB Holding iştiraklerinden Beta Ziraat A.Ş. ödüllendirildi

Bitki Islahçıları Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte tohumculuk ve bitki ıslahı konusunda sektöre yaptığı katkı ile fark yaratan AB Holding iştiraklerinden Beta Ziraat A.Ş. ödüllendirildi

 

Bitki Islahçıları Alt Birliği, Türkiye Tohumcular Birliği ile Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ve uluslararası bir katılımla gerçekleştirilen Bitki Islahçıları Günü kutlandı. Törende, tohumculuk ve bitki ıslahı konusunda yapılan ve yapılacak çalışmaların ülke tarımı açısından önemine vurgu yapılırken, tohumculuk ve bitki ıslahı konusunda sektöre yaptığı katkı ile fark yaratan Anadolu Birlik (AB) Holding iştiraklerinden Beta Ziraat A.Ş. ödüllendirildi.

Ankara’da gerçekleştirilen Bitki Islahçıları Günü’ne, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri, ülkemizin değişik yörelerinden 10 ayrı üniversiteden 30 başarılı öğrenci, fakülte yöneticileri, öğretim üyeleri, kamu ve özel sektörden tohumculuk ve bitki ıslahına hizmet veren firmaların temsilcileri ile hububat alanda faaliyet gösteren önemli kuruluşlardan olan CIMMYT Türkiye Merkezi’nden Dr. Alexey Morgounov katıldı. Kutlamalar çerçevesinde düzenlenen panelde konuşmacılar bitki ıslahı ve eğitiminin yanında kamu ve özel sektördeki mevcut durumu anlatan bildiriler sundular.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye Bitki Islahçılar Günü’nde AB Holding iştiraklerinden Beta Ziraat A.Ş’ye Kurulduğu günden bu yana Türk Tohumculuğuna ve bitki ıslahına sağladığı katkılardan dolayı ödül verildi.  BIAB tarafından verilen ödülü Beta Ziraat A.Ş. Genel Müdürü Oğuz Dalkılınç aldı. Beta Ziraat A.Ş.’nin Altınekin İlçesi’nde gerçekleştirdiği ve bu yılın sonlarına doğru üretime başlaması planlanan Ham Yağ Tesisleri, hem ülkemizdeki yağlı bitkiler açığını kapatmaya yönelik ayçiçeği ve kanola gibi yağlık bitkilerin ekim alanlarının geliştirilmesini, hem de ham yağ için dışarıya ödediğimiz milyarlarca dolarlık dövizin en aza indirilmesini amaçlıyor.

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri