BESYO öğrencilerinden anlamlı proje

Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu son sınıf öğrencileri Sporu Meslek Edindirme Projesi adı altında önemli bir işe imza attı.

Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu son sınıf öğrencileri “Sporu Meslek Edindirme Projesi” adı altında önemli bir işe imza attı. Konuyla ilgili olarak konuşan Proje sorumlusu Zeliha Baştürk amaçlarının çocuklara küçük yaştan itibaren sporu sağlıkla yaşamakla birlikte meslek olarak da yapabileceklerini anlatmak olduğunu söyledi.

 

Dövüş sporlarında birçok ulusal ve uluslar arası başarısı bulunan milli sporcu Baştürk, “Uzun yıllardır düşündüğüm böyle bir proje vardı. Hocamız Ahmet Bozdam’ın destekleri ile birlikte Hülya Cömert Tören, Gamze Tercanlı, Bircan Sahilli, Volkan Yıldırım ve Hasan Alkaş arkadaşlarımızla birlikte böyle bir proje başlattık. Belli ilköğretim okulları ile görüşerek bu projemizi öğrencilere anlatacağız. Birçok ülkede spor zorunlu. Biz de sporu her şekliyle minik bireylere aşılayarak gelecekte Ülke sporunun daha da iyi yerle gelmesi için çaba harcıyoruz. Bireylerin sporu sağlıklı yaşamak için yapabilecekleri gibi meslek olarak ta yapabileceklerini anlatıyoruz. Projeye ilk olarak Aynur Kasabalı İlköğretim Okulundan başladık.

 

Bizlere kapılarını açan Aynur Kasabalı İlköğretim Okul Müdürümüz Mehmet Kahraman’a ve beden eğitimi öğretmeni Mustafa Şahin’e teşekkür ediyorum” diye konuştu. Okul Müdürü Mehmet Kahraman ise bir eğitimci olarak bu tarz projelere destek verdiklerini ifade ederek okullarının spor il müdürlüğü tarafından pilot okul olarak belirlendiğin söyledi. Kahraman hedeflerinin okullarından milli sporcular çıkarmak olduğunun altını çizdi. Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere sporla ilgili çeşitli bilgiler verilerek video ve slaytlar izletildi.

 

 

Amatör liglere gençleştirme operasyonu

 

 

Amatör Futbol Ligleri’nde mücadele eden takımlar, 2012-2013 sezonundan itibaren 28 yaş ve üstü en fazla 4 futbolcuyu 18 kişilik kadrolarında bulundurabilecekler. Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lutfi Arıboğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gelecek sezon için 1983 ve bu tarihten önce doğanların “yaşı büyük futbolcu” statüsünde olacağını belirtti. 

 

Arıboğan, “Bu futbolcularımızın Türk futboluna kazandıracağı pek bir şey olmayacağı düşüncesiyle, futbolumuzun altyapısını oluşturan amatör liglerimizde her takımın yaşı büyük en fazla 4 futbolcuyu 18 kişilik kadrolarında bulundurmalarına izin verdik. Böylece biz, futbolumuzun altyapısında gençlerimize yer vererek onların önünü açmış olurken, buradan yetişecek yetenekli gençlerimizle de profesyonel liglerimize ve Türk futboluna altyapı oluşturmayı hedefledik. Büyükler kategorisi Süper Amatör ve 1. Amatör ile Bölgesel Amatör lig’de 1984 doğumlu ve yaşı daha küçük olan futbolcular oynayacaktır. Bu kategorilerdeki takımlarımız 1983 doğumlu ve yaşı daha büyük amatör futbolcuya diledikleri kadar lisans çıkarabileceklerdir. Ancak, bunlardan sadece 4 futbolcuya 18 kişilik kadroda yer verebilecekler. Müsabaka isim listesine 4’den fazla yaşı büyük futbolcunun adını yazan takım, hükmen mağlup sayılacak” dedi.

 

Lutfi Arıboğan, Spor Toto 3. Lig’den bölgesel Amatör Lig’e düşen takımların durumuyla ilgili olarak ise şunları söyledi: “Bu takımlarda sözleşmeleri devam eden yaşı büyük profesyonel lisanslı futbolcuların tamamı, amatör lig karşılaşmalarında sözleşmelerinin bitimine kadar o kulübe bağlı olarak takımlarında yer alabilecekler. Bu durumda olan takımlar, ayrıca yaşı büyük amatör lisanslı futbolcuyu müsabaka isim listesine yazamayacak.”

 

AMATÖRLERE YENİ MİSYON

 

Arıboğan, Futbol Federasyonu olarak amatör liglerde oynayan ve gelecek vadeden futbolcuları ortaya çıkarmak amacını taşıdıklarını, bu ligin sadece belli yaşın üstündeki meslek sahibi insanların spor yapmak amacıyla oluşturduğu bir lig olmaktan çıkarılacağına dikkat çekerek, “Buradaki hedefimiz ve amacımız, ailelerin artık çocuklarının gönül rahatlığı ile amatör liglerde oynamasına izin vermesini sağlamak. Çocuğunun sadece büyük takımlarda değil, kendi semtindeki, mahallesindeki bir amatör futbol takımından da şayet yeteneği varsa üst liglerde oynayabileceği bilincini yerleştirmeyi düşünüyoruz. Ben ve arkadaşlarım çok yakın gelecekte binlerce çocuğumuzun top koşturduğu bu liglerden yılda 15 gencimizi Türk futboluna kazandıracağımıza inanıyoruz. Bu durum futbolumuz açısından da büyük bir altyapıya sahip olmak demektir. Artık Türk futbolunun altyapısını amatör takımlarımız oluşturacak” diye konuştu.

 

AA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri