Besteciler, Yunus Emre için ter dökecek

Yunus Emre'nin daha iyi tanıtılması, düşünceleri ve şiirlerinin geleceğin dünyasına taşınmasına müzikle desteklemek, şiirlerinin bestelenerek müziğe kazandırılması amacıyla ''beste yarışması'' düzenleniyor.
Karaman Valisi Fatih Şahin, ülkemizin ve Karaman'ın yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olan ve türbesi yine bu kentte bulunan Yunus Emre'yi daha iyi tanıtmak ve onun eserlerinin hayatımızın içinde her zaman yer alabilmesi için bir takım çalışmalar yaptıklarını söyledi.
''Mutasavvıf ve halk şairimiz Yunus Emre'nin, şiirlerinin ve düşüncelerinin geleceğin dünyasına taşınmasını müzikle desteklemek için 'Yunus Emre Şiirleri Beste Yarışması' düzenledik'' diyen Şahin, aynı zamanda Türk müziği repertuvarına yeni eserler kazandırmayı amaçladıklarını vurguladı.
BAŞVURULAR 30 NİSAN'DA SONA ERECEK
Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta ise, ''Yunus Emre Şiirleri Beste Yarışması''na Türk vatandaşı olan herkesin katılabileceğini belirterek, başvuruların 1 Ocak-30 Nisan tarihleri arasında kabul edileceğini söyledi.
Seçici kurul ve jüri üyelerinin yakınları ile Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çalışanları ve yakınlarının yarışmaya katılamayacağını hatırlatan Orta, Beste Yarışmasının ödül töreninin de 21 Haziran'da kutlanacak ''Dil Bayramı'' etkinlikleri kapsamında yapılacağını belirtti.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Orta, yarışmada birinci gelen eser için 6 bin TL, ikincilik için 5 bin TL, üçüncülük için de 4 bin TL ödül verileceğini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri