Beşir Atalay: Bir Sosyolog Olarak Seçim Kampanyasını Lezzetle, Keyifle Yaşıyorum

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, sosyoloji öğrencilerinin seçim meydanlarına giderek gözlem yapması gerektiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, sosyoloji öğrencilerinin seçim meydanlarına giderek gözlem yapması gerektiğini söyledi. Bir sosyolog olarak lezzetle, keyifle bu kampanyanın içinde yaşadığını anlatan Atalay, "Şu anda laboratuardır ve başka zaman bulamazsınız. Öğrencilerimizi o hocalar alana götürsünler. Çok enteresan bir seçim ortamı yaşıyoruz." dedi.

Kırıkkale Üniversitesi’nde konuşan Atalay, "Burası entelektüel bir ortam. Hocalar var öğrenciler var. Şu anda demokrasi tarihinde önemli bir safhayı yaşıyoruz. Sosyal bilimleri ben burada kurmaya çalıştım ama başka yerlere gidenler oldu. Sosyoloji bölümümüz var ve onlar çalışsınlar. Şu anda laboratuardır ve başka zaman bulamazsınız. Öğrencilerimizi o hocalar alana götürsünler. Ne olup bitiyor, analiz yaptırsınlar. Çok enteresan bir seçim ortamı yaşıyoruz. Bakın yerel seçim motiflerinin azaldığı, genel siyasettin vurgusunun arttığı bir seçim yaşıyoruz. Ulusal boyutların karıştığı bir yerel seçim yaşıyoruz. Ülkemizde hiç olmadık tartışmalar yaşanıyor. Üniversiteler bunlarla ilgili çok ciddi çalışmalar yapması gerekir. Bunlar en fazla üniversiteleri ilgilendiren konulardır. Sosyal bilim öğrencilerimizi bu konunun içine dahi etmek gerekir. Ben bir sosyolog olarak doğrusu bir lezzetle, keyifle bu kampanyanın içinde yaşıyorum. Demokrasi adına seviniyorum ve iyi ki sandık var." diye konuştu.

"ÇOK GÜVENLİ BİR SEÇİM YAPILACAK"

Seçim güvenliği için hükümet olarak ellerinden geleni yaptıklarını açıklayan Atalay, "Türkiye’nin her tarafında güvenli bir seçim kampanyası yürüyor ve çok güvenli bir seçim yapılacak. Birileri huzuru bozmak istese de onlara müsaade etmiyoruz ve etmeyeceğiz. 30 Mart akşamı tartışmalara son noktayı siz koyacaksınız. Siz hangi noktayı koyarsınız onun başımızın üzerinde yeri var. Yeter ki son noktayı millet koysun." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri