Beşiktaş'ta Aşure Dağıtıldı

Beşiktaş Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle Ortaköy Meydanı’nda aşure dağıttı. Vatandaşlar aşureye büyük ilgi gösterdi.Törene; Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beşiktaş Cemevi Başkanı Mehmet Aslan ve kalabalık bir vatandaş...

Beşiktaş Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle Ortaköy Meydanı’nda aşure dağıttı. Vatandaşlar aşureye büyük ilgi gösterdi.

Törene; Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beşiktaş Cemevi Başkanı Mehmet Aslan ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Törende bir konuşma yapan Murat Hazinedar, aşurenin içine katılan birçok meyve ve gıdanın yanı sıra sevgi ile de mayalandığını söyledi. Hazinedar, "Bırak mezhep kültür dil, ayrı olsun, Hz. Muhammed, Hz. İsa, Hz. Ali, Hz. Bektaşi Veli, Hz. Mevlana, duraklarımız olsun. Yollar varsın ona kavuşsun, gelin canlar yürüyelim." diye konuştu.

Aşure dağıtımı, aşure kazanı başında yapılan dua ile başladı. Törende daha sonra özenle hazırlanan aşurenin dağıtımına geçildi. Vatandaşlar dev kazanlarda dağıtılan aşureye büyük ilgi gösterdi. Aşure kazanları önünde uzun kuyruklar oluştu. Görevliler dakikalarca gelen vatandaşlara kepçelerle aşure dağıttı. Vatandaşlar, aşure etrafında gördükleri yakınlaşma birlik ve beraberliğin, huzur ve kardeşliğin Türkiye genelinde de hakim olmasını diledi.

Aşure töreninde sahne alan sanatçılar türküler ve ilahiler seslendirdi. Yerel kıyafetli bir grup ise semah gösterisinde bulundu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri