Beşiktaş: 2 - Partizan: 1

Stat: Atatürk OlimpiyatHakemler: Alexandru Tudor, Aurel Onita, Octavian Şovre (Romanya Futbol Federasyonu)Beşiktaş: Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Pedro Franco, Sivok, Motta, Veli Kavlak, Atiba, Gökhan Töre (Dk. 89 Necip Uysal), Oğuzhan Özyakup...

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Alexandru Tudor, Aurel Onita, Octavian Şovre (Romanya Futbol Federasyonu)

Beşiktaş: Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Pedro Franco, Sivok, Motta, Veli Kavlak, Atiba, Gökhan Töre (Dk. 89 Necip Uysal), Oğuzhan Özyakup (Dk. 69 Sosa), Olcay Şahan (Dk. 58 Mustafa Pektemek), Demba Ba

Partizan: Milan Lukac, Stevanovic, Cirkovic, Stankovic, Volkov, Sasa Markovic, Drincic, Grbic (Dk. 67 Andrija Zivkovic), Pantic (Dk. 64 Sasa İlic), Ninc, Skuletic (Dk. 67 Danko Lazovic)

Goller: Dk. 57 (Penaltı) ve 62 Demba Ba (Beşiktaş), Dk. 78 Sasa Markovic (Partizan)

Sarı kartlar: Dk. 13 Veli (Beşiktaş), Dk. 28 Volkov, Dk. 60 Sasa Markovic, Dk. 78 Stevanovic, Dk. 79 Lazovic (Partizan)

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Beşiktaş, deplasmanda 4-0 yendiği Partizan'ı İstanbul'da da 2-1 mağlup ederek puanını 8'e çıkardı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve Romanya Futbol Federasyonu'ndan Alexandru Tudor'un düdük çaldığı maçta, Beşiktaş'a 3 puanı getiren golleri 57 penaltı ve 62. dakikada Demba Ba kaydetti. Konuk Partizan'ın tek golünü ise 77. dakikada Sasa Markovic attı.

51. dakikada cezaalanı içinde topla buluşan Grbic'in vuruşu az farkla yandan auta gitti.

57. dakikada Beşiktaş, Demba Ba'nın penaltı golüyle öne geçti. Bu dakikada Gökhan Töre, cezaalanı içinde Stankovic tarafından düşürülünce maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Demba Ba, kalecinin solundan meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

59. dakikada Veli'nin cezaalanı dışından sert şutu kaleci Milan Lukac'ın ellerinde kaldı.

62. dakikada Beşiktaş farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Oğuzhan'ın pasında hareketlenen Gökhan Töre, cezaalanı ön tarafına kadar geldikten sonra daha müasit durumdaki Demba Ba'yı gördü. Golcü oyuncu, düzgün bir vuruşla kaleci Milan Lukac'ı 2. kez mağlup etti: 2-0.

77. dakikada konuk ekip farkı bire indirdi. Bu dakikada sol kanattan Sasa İlic'in cezaalanı dışına yaptığı ortada topla buluşan Sasa Markovic'in cezasahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-1.

90+3. dakikada konuk ekip etkili geldi. Bu dakikada Drinic'in cezasahası dışından kullandığı serbest atışı kaleci Cenk Gönen çıkardı. Pozisyonu takip eden Lazovic'in yakın mesafeden sert şutu üst direkten oyun alanına geri döndü. Sonrasında ceza sahasında oluşan krambolde hakem Beşiktaş lehine faul kararı verdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele de Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

TOTTENHAM HOTSPUR DA 2-1 GALİP

Bu arada grubun diğer maçında ise İngiliz temsilcisi Tottenham Hotspur, Yunanistan temsilcisi Asteras Trapoli'yi deplasmanda 2-1 mağlup etti.

Ev sahibi Asteras Trapolis'in golünü 90. dakikada penaltıdan Barrales atarken, konuk Tottenham Hotspur'un gollerini ise 36. dakikada penaltıdan Townsend ve 42. dakikada da H. Kane attı.

Bu sonuçların ardından Tottenham Hotspur ile Beşiktaş 8'er puanla ilk iki sırayı alırken, Yunanistan temsilcisi Asteras Trapoli 4 puanla 3. sırada, Partizan ise 1 puanla son sırada yeraldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri