Besiciler Satışlarından Memnun, Pazarda Kurbanlık Kalmadı

Bu sene kurban öncesi yurt dışından hayvan ithalatına izin verilmemesi besicinin yüzünü güldürdü. Fiyat düşer diye arife günü pazara giden vatandaşlar umduğunu bulamadı. Bu seneki satışlardan memnun olan besicilerden Rıfat Kaya, elindeki...

Bu sene kurban öncesi yurt dışından hayvan ithalatına izin verilmemesi besicinin yüzünü güldürdü. Fiyat düşer diye arife günü pazara giden vatandaşlar umduğunu bulamadı.

Bu seneki satışlardan memnun olan besicilerden Rıfat Kaya, elindeki hayvanları bir kaç önceden bitirdiğini söyledi. Bu durumda yurtdışından canlı hayvan ithali yapılmamasının etkili olduğunu aktaran Kaya, "Şu anda vatandaş mal arıyor. Bulamıyorlar. Fiyatlar gayet güzel." diye konuştu. Satışlardan memnun olan bir diğer besici Yusuf Yıldırım da “Çok süper satış oldu. Geçen yıla göre çok iyi. Bu sene dışarıdan fazla hayvan gelmemesi kurbancıların yüzünü güldürdü. Fiyatlarda iyiydi. Elimizde mal kalmadı. Bazı vatandaşlarda 1-2 tane." diyerek memnuniyetini dile getirdi. Yıldırım, kurbanlığı yarın almak isteyenlerin karaborsaya düşebileceğini de belirtti. Besici Mehmet Bolatçı da yarına hayvan kalmayacağını belirterek, “Vaziyet onu gösteriyor.” dedi.

Öte yandan kurban kesim yerlerinde de son hazırlıklar tamamlandı. Yeni Mahalle Belediyesi yetkilileri, Ovacık kurban kesim merkezindeki eksiklikleri giderdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri