Beşar Esad'ın eşi İran'a kaçtı iddiası

6 aylık hamile olan Çöl Gülü'nün 3 çocuğuyla İran'a kaçtığı, Suriye'ye operasyon yapılacağı iddia ediliyor.

Kimyasal silahların kullanılmaya başlandığı Suriye'de durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Uluslararası istihbarat kaynaklarına göre artık son kozlarını oynayan Beşar Esad, eşi Esma Esad ve üç çocuğunu denizaltı ile İran'a kaçırdı.

RUS DENİZALTISIYLA GİTTİ

Türkiye Gazetesi'nden Osman Sağırlı'nın haberine göre; Suriye tırmanan olayların ardından kontrolü kaybeden Devlet Başkanı Beşar Esad'ın uluslararası müdahale ihtimaline karşılık eşi Esma Esad'ı gizli bir şekilde ülke dışına çıkardığı iddia edildi. Uluslararası istihbarat kaynaklarına göre 6 aylık hamile olan Esma Esad iki oğlu ve bir kızıyla birlikte bir süre önce Rus denizaltısı ile Tartus limanından İran'a kaçırıldı. Esma Esad'a 6 korumanın eşlik ettiği, İngiltere'de yaşayan annesi Sahar El-Akhras'ın da İran'a gelerek kızına refakat ettiği kaydedildi.

NEDEN İRAN?

23 Mart 2012 tarihinde, Avrupa Birliği dışişleri bakanları, İngiltere doğumlu Esma Esad'a AB'ye üye ülkelere seyahat yasağı ve bu ülkelerdeki mal varlığının dondurulması gibi bir dizi yaptırım uygulama kararı almasının ardından ülke dışına çıkamayan bayan Esad'ın bu sebeple İran'a kaçırıldığı, buradan da İngiltere'ye geçeceği iddia edildi. İngiltere İçişleri Bakanlığı bir süre önce AB seyahat yasağının, Esma Esad'ın İngiltere'ye girmekten alıkoyamayacağı şeklindeki açıklamasının İran tercihinde etkili olduğu öne sürüldü.

KARİYERİNİ BIRAKTI

Aslen Humuslu Sünni bir aileden gelen ve Londra'da, Cromwell Hastanesi'nde kardiyolog olan Fawaz Akhras ve emekli bir diplomat olan Sahar El-Akhras'ın kızı olarak 11 Ağustos 1975 Londra'da dünyaya gelen Esma Esad, 1996 yılında King's College'dan mezun oldu. Üniversiteden sonra, Deutsche Bank Grubu'nda işe başladı. 1998 yılında JP Morgan'da yatırım bankacılığı bölümünde çalışmaya başladı. Hafız Esad'in ölümünden sonra iktidara gelen Devlet Başkanı Beşar Esad ile Aralık 2000 yılında evlenip Suriye'ye taşınarak bankacılık kariyerini bıraktı. Aynı zamanda İngiliz vatandaşlığına sahip olan Esma Esad'ın Beşar Esad ile evliliğinden 3 çocuğu bulunuyor.

ÇÖL GÜLÜ LAKABI NERDEN GELİYOR?

Esma Esad, alışılagelmiş doğu kültüründeki kadın portresine hiç uymuyor. Ürdün kraliçesiyle şıklık ve zarafet yarışında olan Esad, belirli markalardan giyiniyor, gösterişsiz fakat uzun boyunu, düzgün vücut hatlarını ve zarafetini vurgulayacak kıyafetler seçiyor. Londra'da büyümüş ve eğitim almış olması sebebiyle Batı kültürünü benimsemiş bir kadın Esma Esad. İngiltere'de kadının toplumdaki yerinin verdiği bilinçle büyüdüğü için de kendine güvenen, güçlü bir duruşu var. Tüm bu özellikler bir araya geldiğinde bu günün güçlü First Lady'si ortaya çıkıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri