Beş yıldızlı sağlık

Şehir merkezinde yapılmakta olan Medicana Konya Hastanesi pek çok mukayeseli üstünlüklere sahip

Şehir merkezinde yapılmakta olan Medicana Konya Hastanesi pek çok mukayeseli üstünlüklere sahip. Hastanenin yoğun bakım üniteleri; teknoloji ve mimarinin son imkânları kullanılarak tasarlandı.

İÇ ANADOLU’NUN EN BÜYÜĞÜ

Şehrin mevcut hastanelerinin standardını bir hayli yükseltecek olan proje, şehrin yatak kapasitesine de önemli bir katkı sağlayacak. Konya’nın ve İç Anadolu’nun en büyüğü olacağı için, teknolojik olarak da en üstünü olacak şekilde planlanan Medicana Konya Hastanesi, sadece şehir merkezindeki hastalara değil, çevre ilçelerden ve komşu illerden gelecek hastalara da hizmet verecek.

Bu projeyle bölgeye kemik iliği ve organ naklinde çok iddialı bir hastane kazandırılırken, onkoloji ve radyoterapi hizmetlerinde yeni bir standardın gelmesi de sağlanmış olacak. Bu sayede, kardiyoloji ve kalp cerrahisinde Ankara ve İstanbul’a taşınan büyük bir hasta grubunun Konya’da tedavisi mümkün olacak. En ileri cerrahi ve ortopedi ameliyatlarının yapılacağı hastanede, ayrıca en yüksek teknoloji ile kurulacak olan tüp bebek merkezi de oldukça güçlü ve iddialı bir hizmet verecek. 55 yataklı genel yoğun bakım, kardiyovasküler cerrahi yoğun bakım, koroner yoğun bakım ünitelerinin yanı sıra 45 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi ile toplamda 100 yatak kapasiteli yoğun bakım üniteleri; teknoloji ve hastane mimarisinin son imkânları kullanılarak tasarlandı.

Medicana Konya’da CIP, VIP, standart hasta odaları ve yoğun bakım hasta odalarıhasta konforunu ön planda tutarak, tıbbi işlemlerin ve tedavinin gerçekleştirileceği tüm sistemlerle donatılacaktır. Tıbbi işlemlerin ve tedavinin gerçekleştirileceği hasta odalarında; hasta, refakatçi ve tıbbi kadronun olası tüm ihtiyaçları göz önüne alınarak maksimum konfor anlayışı çağın gerekleri ile birleştirilmiştir. Hastaların hastanede kaldıkları süre içerisinde günlük yaşam aktivitelerini kesintisiz sürdürmelerini sağlayacak konfor düşünülerek alt yapı oluşturulmuştur. Hasta hastanede kaldığı süre boyunca hem kendisine tedavi sağlayan sağlık ekibi ile hem de dış dünya ile çağın gereklerine uygun tüm teknolojiyi kullanarak iletişim kurma imkânına sahip olacaktır.

KONYA’DAKİ EN YÜKSEK TEKNOLOJİ

Medicana Konya Hastanesi'nde, tüm tedavi işlemleri akademik deneyimli tıbbi kadro ve ileri teknoloji ürünü tıbbi cihazlarla sağlanacak. Hastane bünyesinde; bilgisayarlı tomografi cihazı (BT), 1.5 Tesla manyetik rezonans inceleme cihazı (MR), 4 boyutlu kadın doğum amaçlı üst seviye ultrason cihazı, PACS (Tıbbi Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi), tüm vücut PET CT, çift başlı gama kamera, hastanede bulunacak ileri teknoloji cihazlarından sadece bazıları. Dünyada ve ülkemizde çok az merkezde bulunan; yüksek enerjili lineer hızlandırıcı, tek enerjili lineer hızlandırıcı, simülatör, PET-CT-simülatör, radyoterapi ağ sistemi, üç boyutlu tedavi planlama sistemi cihazları Konya’da ilk olarak Medicana Konya hastanesinde kullanılacak.

Dünyada ve ülkemizde de sağlık kuruluşlarını akredite eden ve sağlıkta uluslar arası akreditastasyon belgesi veren birkaç kurumdan biri olan JCI (Joint Commission International) ve Sağlık Bakanlığı ile de işbirliği anlaşması mevcuttur.  JCI Standartları tüm dünyada sağlıkta altın standartlar olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle Medicana Konya Hastanesinin, projelendirilmesi ve inşası JCI kriterlerine göre yapılmaktadır.

Konya’ya dünya standartlarında sağlık hizmeti getirecek olan Medicana Konya Hastanesi, ileri kanser tedavisi, mikro-cerrahi, travma cerrahisi, omurga ve protez cerrahisi ile tüp bebek sahalarındaki eksiklikleri tamamlayacak şekilde planlandı.

Medicana Konya Hastanesi’nin, sunacağı ileri hizmet kalitesi ile Konya’daki sağlık turizmine de canlılık getirmesi bekleniyor. Medicana Konya Hastanesi, sağlık turizmi alanında özellikle tüp bebek, göz, diş, plastik cerrahi, protez ve kozmetoloji bölümleriyle ön plana çıkacak.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sağlık Haberleri