Beş Kıtadan 48 Takım İzmir'de Buluşacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Futbol Sosyal Girişimi güç birliğiyle 2015 Nisan ayında düzenlenecek “U12 İzmir Cup”, aralarında Sao Paolo, Porto, Liverpool, Ajax, Juventus ve Werder Bremen gibi dünya devlerinin de yer aldığı,...

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Futbol Sosyal Girişimi güç birliğiyle 2015 Nisan ayında düzenlenecek “U12 İzmir Cup”, aralarında Sao Paolo, Porto, Liverpool, Ajax, Juventus ve Werder Bremen gibi dünya devlerinin de yer aldığı, beş kıtadan 48 takımı İzmir’de biraraya getirecek. “Dünya İzmir'de buluşuyor” sloganıyla düzenlenen uluslararası turnuvaya, Altınordu’nun Selçuk'taki FIFA sertifikalı modern tesisleri evsahipliği yapacak. 12 yaş kategorisinde dünyanın en önemli kulüplerinin mücadele edeceği İzmir Cup’ta, her kıtadan en az bir ekip yer alacak.

Altay, Karşıyaka, Göztepe, Bucaspor, İzmirspor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor’un yanısıra Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor ve Kasımpaşa’nın da davet edileceği U12 Cup’ta, toplam 35 yabancı ekip boy gösterecek. İtalya’dan Juventus, İngiltere’den Liverpool, Hollanda’dan Ajax, Vitesse ve Twente, İspanya’dan Athletic Bilbao, Almanya’dan Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach ve 1860 Münih, Portekiz’den Porto gibi dünyaca ünlü takımların maçları nefes kesecek. Turnuvaya 22 yabancı ekibin gelmesi kesinlik kazanırken kalan 13 takımla da görüşmeler devam ediyor.

Turnuvaya ilk etapta katılım onayı veren kulüpler şunlar:

Avrupa: Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach, 1860 Münih, Hoffenheim, Augsburg (Almanya), Athletic Bilbao (İspanya), Juventus (İtalya), Liverpool (İngiltere), Ajax, Twente, Vitesse (Hollanda), Porto (Portekiz), Brondby, Nordsjaelland, Mdytjland (Danimarka), Hagi FA (Romanya).

Amerika: Sao Paolo (Brezilya), FC Dallas (ABD)

Asya: Twins, FC Tokyo (Japonya)

Avustralya: Amity FC (Avustralya)

Afrika: Angola FA (Angola) CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri