Berlin'den Ankara'ya Sert Uyarı: Müzakereleri Riske Atıyorsunuz

Berlin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel ziyareti öncesinde Ankara'yı müzakereler konusunda uyardı.

Berlin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel ziyareti öncesinde Ankara'yı müzakereler konusunda uyardı. Erdoğan'ın Şubat ayında ziyaret edeceği Almanya'nın Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, polis ve yargıya yönelik hükümet tasarruflarının Avrupa Birliği müzakerelerini riske attığını söyledi.

Brüksel'den yayın yapan muteber haber sitesi 'EUobserver'da yer alan habere göre Alman dışişleri bakanı Türkiye'deki gelişmeleri Avrupalı meslektaşları ile görüştü. Velantina Pop ve Andrew Retmann imzasıyla yayınlanan haberde Steinmeier'in Avrupalıların cevap alamadığı "birçok soru" olduğunu ve Türkiye'nin hukukun üstünlüğü ilkesine dönmesinin "bir mecburiyet" olduğunu vurguladığı kaydedildi.

Alman Dışişleri Bakanı, şu an için kimsenin yeni fasılların açılmasını engelleme düşüncesinde olmadığını; ancak tatmin edici cevaplar alınamaması durumunda tartışmanın kaçınılmaz olacağını vurguladı.

GÜLEN'İ SUÇLAMAK, ESKİ KOMÜNİST DOĞU AVRUPA'YI ANDIRIYOR

Erdoğan'ın 17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk operasyonundan Hizmet Hareketi'ni sorumlu tuttuğunu belirten haber, ancak bu tezin "Brüksel'de pek alıcısının olmadığına" işaret etti. Haberde ismi zikredilmeyen bir AB yetkilisi Erdoğan'ın tavrını "Komünist dönemin Doğu Avrupa ülkelerinin otoriter liderlerine" benzetti. AB yetkilisi, “(Erdoğan'ın yaklaşımı) Otoriter liderlerin bütün sorunları yabancı komplolara bağladığı Komünist dönemin Doğu Avrupası'nı hatırlatıyor” dedi.

Haber, 17 Aralık'ta iktidara yönelik başlatılan yolsuzluk operasyonundan sonra Erdoğan'ın yargı ve poliste giriştiği tasfiyenin Avrupa'yı "şoke ettiğini" vurguluyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri