Berlin, Diğer Eyaletlerden Öğretmen Çekme Peşinde

Öğretmen açığını bir türlü kapatamayan Berlin, gözünü bir kez daha diğer eyaletlerdeki öğretmen ve öğretmen adaylarına dikti. ‘Tebdili mekanda ferahlık vardır’, Para bizde de var!’ gibi sloganları kullanarak diğer eyaletlerdeki...

Öğretmen açığını bir türlü kapatamayan Berlin, gözünü bir kez daha diğer eyaletlerdeki öğretmen ve öğretmen adaylarına dikti. ‘Tebdili mekanda ferahlık vardır’, Para bizde de var!’ gibi sloganları kullanarak diğer eyaletlerdeki öğretmenlere bir kez daha seslenen Berlin Senatosu Eğitim İdaresi özellikle Kuzey-Ren Vestfalya (KRV), Bavyera ve Baden-Württemberg’in öğretmenlerini kendi okullarında görmek istiyor.

Baden-Württembergli öğretmenler için ‘Yüksek Almanca mı? Onu burada da herkes bilmez’ sloganı uygun görülmüş. 'Burada sadece bira açılmıyor, öğretmen de istihdam ediliyor' sloganı ise Bavyeralı öğretmenlere hitap ediyor.

Önümüzdeki yıl içinde bin 700 öğretmene daha ihtiyaç duyan eyalet, bu öğretmenlerin 500 ila 600’ünü şubat ayında çoktan bulmuş olması gerekiyor.

Kampanyada yüksek maaş vaadi de önemli rol oynuyor. Buna göre lise öğretmenleri brüt 4 bin 700 Euro, ilkokul öğretmenleri ise brüt 4 bin 200 Euro maaş alabilecek. Fakat bu maaşın artmayacağı ve meslek hayatları boyunca sabit kalacağı bilgisine kampanyada yer verilmiyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri