Berkin'in Babası: Erdoğan, Burakcan İle Berkin'in Babası Düşman Olsun İstiyor

Gezi olayları sırasında başına gaz kapsülü isabet etmesinin ardından 9 ay sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın anne ve babası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan şikayetçi oldu. Baba Sami Elvan, Erdoğan’ın oğlunu unutmadığını...

Gezi olayları sırasında başına gaz kapsülü isabet etmesinin ardından 9 ay sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın anne ve babası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan şikayetçi oldu. Baba Sami Elvan, Erdoğan’ın oğlunu unutmadığını ve sürekli hatırasına hakaret ettiğini söyledi. Erdoğan’ın toplum kesimlerinin birbirine düşman olmasını istediğini belirten baba Elvan, “Burakcan’ın babası ile Berkin’in babası düşman olsun istiyor.” dedi. Aileyle birlikte açıklama yapan avukatlar da, “Terörist olan biri varsa o da Erdoğan’ın kendisidir.” ifadelerini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Berkin Elvan için ‘terör örgütünün maşası olmuş’ ifadesini kullanması üzerine Elvan ailesi suç duyurusunda bulundu. Avukatlarıyla İstanbul Adalet Sarayı’na gelen baba Sami Elvan ve anne Gülsüm Elvan savcılığa dilekçe verdi.

Grup daha sonra adliye önünde açıklama yaptı. ‘Alenen hakaret, kişinin hatırasına hakaret, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, anayasayı ihlal suretiyle görevi kötüye kullanma’ suçlarıyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Avukat Tarkan Özdemir, “Bu konuyla ilgili Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlarda Berkin Elvan ve ailesiyle ilgili söylediklerini hepimiz biliyoruz. Amacımız da yapmış olduğu suç sebebiyle ceza almasını sağlamak.” dedi.

Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan da, oğlu başından vurulduğunda 14 yaşında olduğunu hatırlattı. Baba Elvan, “Evet çocuktu ama doğruyu yanlışı, iyiyi kötüyü bilecek durumdaydı. Çünkü biz oğlumuza helal lokma yedirdik. Ona her koşulda doğruyu söylemeyi, dürüst olmayı öğrettik.” ifadelerini kullunda.

Oğlunun terörist olmadığını söyleyen Elvan, “Terör halka silah doğrultmaktır, terör halkı korkutmak, sindirmektir. Terör çocukları başından, gözünden vurmaktır. Terör patronları para kazansın diye zorla halkın parklarına, ormanlarına, evlerine el koymaktır.” diye konuştu.

Oğlunun vurulduğu yetmiyormuş gibi hatırasına da hakaret edildiğini vurgulayan Elvan, “Recep Tayyip Erdoğan, Berkin’i unutmuyor. Her fırsatta hatırasına hakaret ediyor. Bu nasıl müslümanlık? Müslüman ölünün hatırasına hakaret eder mi? Müslüman ölenin anasını yuhalatır mı?” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın toplumun farklı kesimleri arasında düşmanlık olmasını istediğini savunan Elvan, “Alevi-sünni, Türk-Kürt, başörtülü-başörtüsüz birbirine düşman olsun istiyor. Burakcan’ın babasıyla Berkin’in babası düşman olsun istiyor.” şeklinde konuştu.

Erdoğan’dan şikayetçi olduğunu belirten Elvan, “Cumhurbaşkanı oldu diye benim oğlumun hatırasına hakaret edemez. Önce bu halkın değerlerine, geleneklerine saygılı olmalıdır. Önce verdiği talimatın hesabını vermelidir.” ifadelerini kullandı.

Avukat Aycan Çiçek ise, Erdoğan’ın Berkin Elvan ile ilgili yine suç içeren ifadeler kullandığını söyledi. Çiçek, “O zehri yine kustu başkatil. Bu kez cumhurbaşkanı sıfatıyla Berkinimizin masumiyetini kirletmeye çalıştı. ‘İstanbul’da talihsizce ölen çocuk için sahte, yalan ifadelerle ekmek almaya gidiyordu halbuki hiç alakası yok. Maalesef terör örgütünün maşası olmuş durumdaydı’ diye seslendi bu kez başkatil. Terörist olan biri varsa o da Berkin’in Ali İsmali’in, Ethem’in ve diğerlerinin katillerine ‘emri ben verdim’ diyen Erdoğan’ın kendisidir. ‘Berkin’in elinde sapan vardı’ demesi bir şeyi değiştirmez. Çünkü kendi elinde onlarca insanımızın kanı vardır.” diye konuştu.

Berkin’in annesi Gülsüm Elvan da Erdoğan’a tepki gösterdi. Anne Elvan sözlerini şöyle sürdürdü: “Tayyip Erdoğan sürekli yalan söylüyor. Onun dilinden söylüyorum, varsayalım ekmeğe gitmedi, varsayalım elinde sapan vardı, taş attı, bilye attı. Bu 14 yaşındaydı. Bu Recep Tayyip Erdoğan sen bunu alıp da bana getirecekler, anne babaya ceza verecekler. Normalde öyle bir yasa var. Çocuktur bu, aileye ceza kesecek çocuğu alıp bakacak, eğitecekti. Öldürmeyecekti, öldürtmeyecekti. Benim çocuğumun katili Recep Tayyip Erdoğan’dır başka kimse değil.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri