Berkin Elvan’ın Babası: Oğlumdan Korkuyorlar, Davayı Başlatmıyorlar

Gezi olayları sırasında kafasına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, oğlunun ölümüyle ilgili davanın henüz başlatılmadığını söyledi. Baba Elvan, “Berkin’den korkuyorlar....

Gezi olayları sırasında kafasına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, oğlunun ölümüyle ilgili davanın henüz başlatılmadığını söyledi. Baba Elvan, “Berkin’den korkuyorlar. Kendi yaptıkları hırsızlıkların, haydutlukların, katlettikleri insanların ortaya çıkmaması adına hala benim çocuğumun davasını başlatmadılar.” dedi.

Maltepe’de uyuşturucu çeteleriyle mücadele ettiği sırada vurularak öldürüldüğü öne sürelin Hasan Ferit Gedik davası, Adalet Bakanlığı’na yazılan yazının cevabının gelmemesi nedeniyle yine yapılamadı. İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik ve taraf avukatları katıldı. Duruşmayı Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm ve babası Sami Elvan da izledi. Tutuklu sanıklar ise duruşmaya getirilmedi. Asıl Mahkeme Başkanı olan Mahir Merdun'un raporlu olduğu davaya üye hakim Şahinder Gündüz başkanlık etti.

Davanın nakli talebiyle dosyanın Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderilmiş olduğunu ve cevap yazısının henüz gelmediğini belirten mahkeme, celse arasında 2 tutuksuz sanığın savunmalarının alındığını belirtti. Duruşmada söz alan sanık avukatları, duruşmanın olağan seyrine giremediğini belirterek, sanıkların tahliyesini talep etti.

Müşteki avukatlarının duruşmada dava dosyasının Adalet Bakanlığı'na gönderildiğine ilişkin varsa bir evrakın okunması gerektiği yönünde söz alması üzerine mahkeme başkanı, 29 klasör dosyanın Adalet Bakanlığı'na teslim edildiğine ilişkin 2 sayfalık bir yazının söz konusu olduğunu, davanın sürüncemede kalmaması, duruşma salonunun fiziki şartları açısından uygun olmadığı için kovuşturmanın başka bir ilde yapılması gerekçesiyle Adalet Bakanlığı'na gönderildiğini belirtti.

Yine müşteki avukatları, davada ayrımcılık yapıldığını iddia ederek birçok davada konferans salonu tahsis edildiğini, bununla ilgili HSYK'ya şikayette bulunduklarını ifade etti. Avukatlar sanıkların kendi yokluklarında savunmalarının alınmamasını istedi.

Duruşmada ara karara ilişkin mütalaasını sunan cumhuriyet savcısı, dosyanın Adalet Bakanlığı'ndan dönüşünün beklenmesine ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Mahkeme, tutuklu sanıkların suçu işledikleri yönünde kuvvetli suç şüphesi ve mevcut delil durumunun varlığını gerekçe göstererek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Adalet Bakanlığı'na yazılan müzekkerenin cevabının beklenmesine ve cevabın akıbetinin sorulmasına karar veren mahkeme, duruşma salonundaki ses ve görüntü kayıt cihazlarının kullanılabilir hale getirilmesi için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasına da karar vererek duruşmayı 6 Ocak 2015 tarihine erteledi.

BERKİN’İN BABASI: OĞLUMUN DAVASINI HALA BAŞLATMIYORLAR

Destek vermek için duruşmayı izlemeye gelen Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ise, Hasan Ferit Gedik’in ailesine destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Baba Elvan, “Bu mahkemeler burada yalnız kalmamalı. Hala şu an Berkin’in davasını başlatmıyorlar. Çünkü Berkin’den korkuyorlar. Kendi yaptıkları hırsızlıkların, haydutlukların, katlettikleri insanların ortaya çıkmaması adına hala benim çocuğumun davasını başlatmadılar. Nereye gitmemiz gerekiyorsa oraya gideceği. İsterlerse götürsünler bizi Fizan’da yargılasınlar, oraya kadar da gideceğiz.” ifadelerini kullandı.

‘MAHKEME, ‘YARGILAMA’ GÖRÜNTÜSÜ ADI ALTINDA OYUN SERGİLİYOR’

Duruşma çıkışı Avukat Günay da, “Bugün yine Hasan Ferit için adalet yok. Ama biz ısrarla Hasan Ferit için adalet istemeye devam edeceğiz. Yaklaşık 2 aylık bir süre geçti. Bu 2 aylık sürede dosyada bundan önce olduğu gibi yargılamaya ilişkin herhangi bir işlem yapılmadı. Ama bu 2 aylık süre içerisinde dosya olmadığı halde bizden habersiz iki sanığın sorgusunu yaptı mahkeme. Bu bize şunu gösterdi, bu mahkeme başından beri sanıkları yargılamak için değil, sanıkları cezalandırmak için değil, korumak için davranıyor. Yargılama görüntüsü adı altında bir oyun sergiliyor. Mahkeme dosyayı ve yargılamayı ısrarla bizden kaçırmak istiyor. Dosyayı halkın sahiplenmesinden kaçırmak istiyorlar. Adalet mücadelemizi bu şekilde engellemeye çalışıyorlar ama biz Hasan Ferit için adalet istemeye devam edeceğiz. Dosya nereye giderse gitsin biz orada olacağız, katillerin peşini bırakmayacağız, elimiz katillerin yakasında olmaya devam edecek.” şeklinde konuştu.

Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik de, oğlu Hasan Ferit için adalet istediklerini belirterek şunları söyledi: “Bu 4. duruşmamız oldu ama yargılama hala başlamadı. Bu çeteler dışarıda hala faaliyetlerine devam ediyorlar. Bunlar devletten polisten güç alarak bunu yapıyorlar. Bu davamızı bizden kaçıracaklar. Ben diyorum ki bu davamız burada olsun, burada bitsin. Bunun için 23 Kasım akşamı Ankara’ya Adalet Bakanlığı’na gideceğiz. Burada, davamızın Kartal Adliyesi’nde yapılmasını isteyeceğiz.” dedi.

Basın açıklamalarının ardından davaya destek için gelen kalabalık da bir süre slogan attıktan sonra adliyeden ayrıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri