Berdimuhamedov, Erdoğan'ın Yemin Törenine Davet Edildi

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek yemin törenine davet aldı. Başbakan Erdoğan'ın bu davetini, Türkmenistan'a...

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek yemin törenine davet aldı. Başbakan Erdoğan'ın bu davetini, Türkmenistan'a ziyaret gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı takdim etti. Berdimuhamedov, Bakan Avcı'yı Hazar Denzi'nin kıyısındaki Avaza turizm bölgesinde kabul etti.

Türkmen Devlet Haber Ajansı'nın haberine göre, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un bu daveti memnuniyetle kabul ettiği öğrenildi. Berdimuhamedov ayrıca, bundan sonra da Türkmenistan-Türkiye ilişkilerinin bütün alanlarda gelişeceğine inandığını belirtti. Türkmen lider, iki ülke ilişkilerinin gelişmesine Türk iş dünyasının da önemli katkılarının olduğunu ifade etti.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile Bakan Avcı, iki ülke arasındaki eğitim ilişkilerini değerlendirdi. Bu görüşmeden sonra Türkiye Cumhuriyeti ile Türkmenistan arasında eğitim alanında işbirliği mutabakatına imza atıldı.

Bakan Avcı daha sonra Devlet Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşit Meredov ve Eğitimden Sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı Sapardurdı Toyliyev ile bir araya geldi. Daha sonra Aşkabat'a gelen Avcı, temasları konusunda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Avcı, Avaza Mutabakatı kapsamında Uluslararası Türkmen-Türk üniversitesinin ortaklaşa yapımı, Türkiye burslarının artırılması, faaliyette olan MEB Aşkabat Anadolu İlköğretim Okulu ve Lisesinin yerleşkesinin inşaatı ve iki ülke Milli Eğitim Bakanlıkları arasında işbirliği komisyonunun kurulması konusunda anlaşma imzaladıklarını açıkladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri