Berdimuhamedov, Erdoğan'ı Telefonla Tebrik Etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik etti. Türkmen Devlet Haber Ajansı'na göre, Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile Erdoğan arasında bir...

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik etti.

Türkmen Devlet Haber Ajansı'na göre, Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile Erdoğan arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Türkmen lider, Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı tebrik ederek, büyük sorumluluk arz eden yeni görevinde başarılar diledi. Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Türkiye'nin seçilmiş cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Türkmenistan'a davet etti. Davetin memnuniyetle kabul edildiği ve ziyaret tarihinin diplomatik çevreler tarafından belirleneceği belirtildi.

Erdoğan, tebrikler için teşekkür ederek, Türkiye Cumhuriyeti olarak Türkmenistan ile dostane ilişkilerin geliştirilmesine büyük değer verdiklerini söyledi. Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Türkmenistan'ın da Türkiye ile münasebetlerine büyük önem verdiğini söyleyerek, ikili ilişkilerin 'Bir millet iki devlet' şiarından güç aldığını ifade etti.

Telefon görüşmesinde Berdimuhamedov ile Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkileri de değerlendirdi. Bölgesel işbirliğini de konuşan liderler, Türk şirketleri tarafından Türkmenistan'da yapılan dev projeleri konusunda görüş alışverişinde bulundu. Liderler, iki ülke ilişkilerinin bundan sonra da geliştirilmesine yönelik ticaret, enerji, ulaşım, komünikasyon gibi birçok sektörde yeni ortak projelere imza atılması için önemli potansiyelin olduğunu vurguladı.

Taraflar ayrıca, eğitim, bilim ve kültür alanındaki ilişkilerinde devam ettirilmesine yönelik fikir teatisinde bulundu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri